SEC: Poziv za obuku “Primjena ORFF SCHULWERKA u edukaciji i muzikoterapiji”

16 dec

U januaru mjesecu 2017. godine Socijalno-edukativni centar (SEC) organizira obuku namijenjenu glazbenicima, profesorima glazbene kulture, edukacijskim rehabilitatorima, logopedima, socijalnim radnicima, socijalnim pedagozima, psiholozima, radnim terapeutima i odgajateljima „Primjena ORFF SCHULWERKA u edukaciji i muzikoterapiji“ u trajanju od 48 radnih sati.

 

Svako dijete treba biti poticano u njegovoj kreativnosti i pružati mu se prilika za izražavanje kroz ples, pokret, sviranje i pjevanje. Važan element Orff Schulwerka je multisenzorno djelovanje glazbe uporabom instrumenata različitih oblika, izrađenih od raznih materijala, te pokreta i plesa.

 

Orff muzikoterapija je aktivni oblik muzikoterapije koji koristi vještine i sposobnosti djece s određenim razvojnim teškoćama. Za ovu terapiju karakteristično je njeno interaktivno i multisenzorno djelovanje. Odnos između terapeuta i djeteta je središnji čimbenik u terapiji, a  postupci su prilagođeni individualnim potrebama djeteta.

Obuka pruža mogućnosti stjecanja kompetencija potrebnih stručnjacima u svakodnevnom radu na području primjene glazbe, ritma i pokreta u edukaciji i rehabilitaciji djece. Sadržaji obuke se realiziraju prema andragoškim standardima uz primjenu adekvatnih interaktivnih nastavnih metoda, gdje je polaznik u središtu nastavnog procesa aktivno sudjelujući u diskusijama i refleksijama na iskustva.

Prijaviti se možete lično u prostorijama Socijalno-edukativnog centra, putem prijavnog obrasca na web stranici www.sec.ba, kao i na www.facebook.com/sec.ba/

Sve dodatne informacije možete dobiti na telefon 051/321-600.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments