School & School – Školovanje u inostranstvu

16 dec

Osim drugačije i prestižne škole stranih jezika School & School, Sarajevo s ponosom obavještava javnost da je pokrenuo i svoj drugi poslovni projekat “Školovanje u inostranstvu” u cilju pružanja konsultantskih usluga u oblasti obrazovanja. Kao potpisnica brojnih ugovora o međusobnoj saradnji, agencija School & School je ovlaštena za zastupanje renominiranih svjetskih obrazovnih institucija na području Bosne i Hercegovine i regiona, kao i za posredovanje u procesu odabira i upisa studenata na iste.

Misija School & School je omogućiti studentima tranzicijskih zemalja pristup kvalitetnim svijetskim obrazovnim ustanovama, najnovijim znanjima i vještinama kao i drugačijim običajima i kulturama, čineći tako razliku u njihovom personalnom i profesionalnom životu.

Primarne aktivnosti School & School vezane su za savjetovanje u oblasti studiranja u inostranstvu na svim nivoima akademskih studija, Bachelor, Master i PhD. Također, School & School je specijalizovana i za konsultantske usluge u oblasti internacionalnog stručnog usavršavanja, od koga naglašavamo profesionalno i karijerno obrazovanje, ljetne škole, jezičke škole, ljetne specijalističke programe univerziteta, seminare, konferencije i edukacijske kampove.

Cilj nam je da budući studenti, zainteresirani za studije u inostranstvu, dobiju potpune podatke u vezi željenog smjera, fakulteta, grada i zemlje studiranja, te neophodnu pomoć pri ispunjavanju zahtjeva i procedura upisa, kao i kompletnu orijentacionu i jezičku pripremu prije odlaska na studije.

Način rada sa studentima baziramo na individualnim konsultacijama, gdje se kroz razgovor upoznajemo sa željama i mogućnostima kandidata, njegovim osobinama, talentima, specifičnostima, motivacijama i dugoročnim ciljevima, te na osnovu tih saznanja dolazimo do odgovarajućeg rješenja za svakog studenta/učenika. Željenu školu ili fakultet odabiremo vodeći računa o kvalitetu obrazovanja date ustanove, uslova za boravak i rad, kao i povoljnosti koje pruža u oblasti zdravog života, kulutre, individualnog i duhovnog razvoja. Student/učenik, kao i njegova porodica su nam izuzetno bitni, stoga vodimo računa o sinhronizaciji preferencija i budžeta klijenta.

Klijenti preko nas dobijaju na raspolaganje kompletnu informaciju o potrebnim dokumentima za upis, informacije o svim potrebnim standardnim i/ili prijemnim testovima i pomoć pri podnošenju molbe za upis. Takođe, pratimo klijenta kroz proces dobijanja potrebne vize i konstantno korespondiramo sa obrazovnim institucijama. U okviru tog procesa postoje preparacijski kursevi gdje se studenti sa nama pripremaju za buduće studije radeći na ključnim predmetima kao i dostizanju jezičkog nivoa potrebnog za upis i akademski život tokom studiranja.

Naši partneri su renominirani univerziteti i škole iz Amerike, Kanade, Velike Britanije, Australije, Njemačke, Turske, Francuske, Italije, Španije, Malezije, Kipra, Češke Republike, Švedske, Koreje i drugih…

Sa nama možete otkriti dobre strane učenja jezika u Oxfordu, Londonu i Cambridge-u ili možda u New York-u, San Francisku ili Washington-u, studirati na prestižnim programima iz oblasti inžinjerstva i tehnologija, studirati historiju i jezike u autentičnim okruženjima, raditi prakse u velikim kompanijama, oplemeniti se kroz medjunarodna iskustva i postati kompetitivan u profesionalnom životu.

Za svoje klijente, studente/učenike , School & School predviđa Career Support Community, jaku alumni mrežu koja će se ponašati kao baza resursa za potencijalne poslodavce kojima su potrebne sposobnosti i vještine naših diplomaca te na taj način učiniti ih kompetetnijim na regionalnoj i svijetskoj globalnoj pozornici.

Više informacija o School & School ponudi možete pronaći na:
– www.schoolandschool.com

– https://www.facebook.com/pages/ŠkolovanjeuInostranstvu

Stipendije.ba

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin