Sarajevo: Trka u čast demokratije – 15. juli

1 jul

Trka u čast demokratije – 15. juli je kratka trka dužine 3,5k koja se tradicionalno održava 15. jula na prelijepom Vilsonovom šetalištu. Inicijator trke je Ambasada Republike Turske u BiH, a trka je namijenjena BiH građanima i trkačima širom svijeta s ciljem slanja poruke mira i demokratije.

Pozivamo vas da nam se pridružite u nedjelju, 14. jula u 10:00 sati ispred Ambasade Republike Turske, na Vilsonovom šetalištu!

Detalji trke:

VRIJEME i MJESTO: 14.7.2019. u 10:00h ispred Ambasade Republike Turske, na Vilsonovom šetalištu

KATEGORIJE: muška i ženska

UZRAST: Donja starosna granica 10 godina

VREMENSKA GRANICA: 1 sat

KOTIZACIJA: Učešće u utrci je besplatno.

TRKAČKI PAKET: dri fit majica, voda, čokoladica, banana

STAZA: 3,5k kroz Vilsonovo šetalište (Sa polaskom ispred Turske Ambasade trči se prema hotelu Bristol i Elektroprivredi, do kraja Vilsonovog šetališta. Tu se takmičari okreću i trče nazad cijelim Vilsonovim šetalištem do drugog kraja šetališta odnosno do mosta Suade Dilberović, gdje se takođe okreću i trče nazad do cilja – Turske Ambasade.)

PREUZIMANJE STARTNIH BROJEVA: Nema registracije. Dovoljno je doći na štand i preuzeti startni broj. Preuzimanje startnih brojeva je u subotu, 13.7. od 10:00 do 18:00 u prostorijama Atletskog kluba Bosna (Hamze Hume br.2, 1. sprat) te na dan trke, 14.7. u zoni starta/cilja trke od 9:00 do 9:45 sati.

NAGRADE: Novčane nagrade bit će dodijeljene za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji:
1. mjesto 300 KM
2. mjesto 200 KM
3. mjesto 100 KM.

Projekat su podržali: Ambasada Republike Turske u BiH, ZiraatBank, TIKA-Turska agencija za koordinaciju i saradnju, Yunus Emre Institut te Natron-Hayat.

Očekujemo vas u velikom broju u nedjelju, 14.7. na Vilsonovom šetalištu!

FB event

(Visited 131 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Meris Bećović