Sarajevo: Predstavljanje stipendija za studij u SAD

21 dec
U srijedu 23.12.2015.g. u 13:00 sati na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu će se održati prezentacija studijskih programa u Sjedinjenim Američkim Državama.
Prezentaciju će predvoditi gospođa Adriana O'Flanagan, koordinatorica akademskih razmjena iz Ureda za odnose sa javnošću Američke ambasade u Bosni i Hercegovini.
Gospođa O'Flanagan će objasniti uslove apliciranja za prestižne Fulbright programe, te sve detalje aplikacije novog programa razmjene studenata dodiplomskih studija Global Undergraduate Exchange Program. Po ovom programu studentima se nudi prilika da provedu jedan semestar u Sjedinjenim Američkim Državama na punoj stipendiji Ministarstva vanjskih poslova SAD (State Department).

Prezentaciji će prisustvovati i gospođa Aleksandra Popović, EducationUSA savjetnica koja će predstaviti vrste stipendija koje studenti mogu dobiti od univerziteta za upis master ili doktorskih studija. Gđa. Popović će također i predstaviti glavne dijelove aplikacije za upis bilo kakvog poslije diplomskog studija u SAD.

Ovo je prva posjeta takve vrste Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu te pozivamo sve studente da je učine što uspješnijom!

 

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin