Sarajevo, Općina Novi Grad: Besplatna radionica “Uvod u kreiranje video igara”

10 apr

“Uvod u kreiranje video igara” nastoji da kroz radionice predstavi svijet kreiranja video igara, sa fokusom na različite vidove i nivoe kreiranja vizuelnih elemenata “video igre”: od konceptualne umjetnosti, do različitih vrsta kreiranja samih elemenata: 2D, 3D, pixel art i sl., kao i na programiranje i animaciju koji su neizostavni dio procesa. Radionice su namijenjene potpunim početnicima, ali i onima koji su imali dodira sa istim ili sličnim oblastima, i žele proširiti svoje znanje ili možda svoje znanje podijeliti sa drugima. Radionice su fokusirane na interakciju, “pokušaje i greške”, razmjenu iskustava i mnogo prostora za postavljanje pitanja.

Lokacija: SOS Društveni centar Hermann Gmeiner (YES Centar II sprat) Semira Frašte bb, 71000 Sarajevo
Vrijeme: 23. 4. 2019. 17:00-19:00

Kroz projekat “Uvod u kreiranje video igara” Udruženja IRE svim zainteresovanim učesnicama i učesnicima bit će omogućen uvid u osnovne etape procesa kreiranja video igara, što će ostaviti mogućnost da pojedinci prepoznaju svoje specifične interese i potencijalno nastave da se educiraju u specifičnim oblastima i okušaju u industriji video igara, jednoj od najbrže rastućih industrija današnjice.

Projekat “Uvod u kreiranje video igara” do sada je podržan od strane Općine Novi Grad kroz program finansiranja/sufinansiranja projekata namijenjenih mladima.

Prijaviti se možete ovdje.

(Visited 182 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Meris Bećović