Sarajevo: Konkurs za prijem novih članova “Let's Do It tima”

26 aug
Rok prijave 27.08.2018

Udruženje građana „Ruke“ Sarajevo poziva sve zainteresovane volontere i volonterke da budu dio “Let's Do It tima” u Sarajevu i direktno učestvuju u organizaciji dvije velike volonterske akcije “Let's Do It – očistimo zemlju za 1 dan” i “Let's Do It – milion sadnica za 1 dan”.


Budući volonteri i volonterke bit će angažovani na pripremama za realizaciju aktivnosti u Kantonu Sarajevo u trajanju od osam mjeseci (septembar 2018. – april 2019. godine), a njihov rad podrazumijevat će sljedeće aktivnosti:

  • Održavanje prezentacija u vrtićima, osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo;
  • Promocija projekta kroz učestvovanje u „Let's Do It“ performansima (info pult, flash mob i sl.);
  • Učešće u malim (pilot) akcijama čišćenja i sadnje drveća;
  • Aktivna priprema akcije čišćenja;
  • Učešće i koordinacija volonterskih akcija čišćenja na terenu;
  • Aktivna priprema akcije sadnje drveća;
  • Učešće i koordinacija volonterskih akcija sadnje drveća na terenu;
  • Učešće na radnim sastancima i svim drugim aktivnostima u okviru “Let's Do It” projekta.

Svi volonteri i volonterke će nakon završetka angažmana dobiti potvrdu o volontiranju i zahvalnicu. Tokom angažmana pored obavljanja redovnih aktivnosti, za volontere će biti organizovana redovna zajednička druženja (team building), učestvovanja u promocijama projekta sa drugim organizacijama i učestvovanje u pilot akcijama.

Svi volonteri i volonterke koje ispune ovaj obrazac pristaju na obavezno volonteranje od minimalno četiri sata sedmično u prostorijama UG “Ruke” kada se za to ukaže potreba.

Prijaviti se mogu mladi koji će boraviti u narednih osam mjeseci na području Kantona Sarajevo. Prednost imaju kandidati koji su učestvovali u implementaciji istih ili sličnih projekata. UG “Ruke” Sarajevo podatke navedene u ovom obrascu koristit će isključivo u svrhu odabira novih članova projekta „Let's Do It” u 2018. godini. Nepotpune, te prijave sa uvredljivim i pogrdnim sadržajem neće se uzeti u razmatranje. Broj mjesta u “Let's Do It timu” je ograničen. Sva polja su obavezna (*)

Više informacija možete dobiti putem telefona 033/832-664, na email: [email protected], putem web stranice www.letsdoit.ba ili Facebook Fan Page-a.

Poziv ostaje otvoren od 15.08. do 27.08.2018. godine do 18 sati. O rezultatima konkursa budući volonteri i volonterke će biti obaviješteni putem e-maila i SMS-a.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments