Sarajevo: Konferencija Digitala.press 2k18

14 sep

Digitalni alati odavno su postali dio novinarstva, a društvene mreže sve više su mjesto za dolaženje do informacija, njihovo provjeravanje, ali i za plasiranje rada novinara i sadržaja proizvedenih u medijima. Kako se u digitalnom dobu snalaze mediji u BiH? Kakvi su izazovi pred novinarima u vrijeme obilja informacija od kojih su mnoge neistinite? Kome vjerovati?

Sigurni da zajedno možemo doći do odgovora na mnoga pitanja, pozivamo vas na konferenciju Digitala.press koja će biti odžana u četvrtak 27. i petak 28. septembra 2018. godine, u HUB-u 387, Maglajska 1, u Sarajevu.

Agenda konferencije je dostupna ovdje.
Stojimo vam na raspolaganju za sve informacije putem email adrese: [email protected]

U okviru konferencije drugog dana biće održane radionice za novinare i novinarke koji žele da steknu dodatne vještine u korištenju digitalnih alata i društvenih mreža. Ukoliko želite da učestvujete na konferenciji ili poznajete kolege kojima su takve vještine potrebne, prijavljivanje je otvoreno putem ovog formulara.

***

Ovaj projekat je omogućila velikodušna podrška američkog naroda putem Američke ambasade u Sarajevu i svi stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu ne odražavaju nužno stav Američke ambasade ili Vlade SAD, već isključivo autora. www.digitala.press

(Visited 168 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments