Sarajevo: Besplatna info sesija za roditelje tinejdžera

6 jul

Pubertet i adolescencija nikad nisu laki, ni za mladu osobu, a ni za roditelje. Ponekad jedva da prepoznajete vlastito dijete.

Pitate se gdje ste to pogriješili i kako to da je, do juče vaše dobro dijete, danas postalo neko ko skita, upada u tuče, zuri po cijeli dan u mobitel, možda puši cigarete, pije pivu, pravi razne vrste problema ili jednostavno neće ništa da radi…

Ako se prepoznajete u nekoj od ovih situacija, pozivamo Vas da nam se pridružite 8.7.2016, na Info sesiji na kojoj će biti predstavljen program ciklusa životnih vještina za adolescente „Budimo svoji -poštujmo druge“.

Adolescencija u suvremenim poimanjima, predstavlja niz psiho-socijalnih i bioloških promjena kroz koje svaka individua prolazi na putu od djeteta do odrasle osobe. Kako se u ovome razvojnom dobu odvijaju neke od najburnijih i najizazovnijih promjena, program životnih vještina nudi niz praktičnih savjeta za osvještavanje ovih promjena i uspješno suočavanje sa njima. Program je osmišljen kao kombinacija 9 modula koji će pomoći Vašem djetetu da se uspješno suoči sa brojnim životnim izazovima i problematičnim situacijama u školi, u slobodno vrijeme i kod kuće.

Program treninga životnih vještina za tinejdžere i tinejdžerke roditeljima će prezentirati Jasminka Susmel, NLP trenerica i Life coach.

Lokacija: edukacijska sala CPCD (Gradačačka bb, pored Malezijskog mosta)
Datum i vrijeme: 08.07.2016.
Trajanje: 45 minuta

Preživimo pubertet zajedno!

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin