Sajam francuskih univerziteta u Sarajevu

19 okt

U organizaciji Francuskog instituta u Bosni i Hercegovini, na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, 30. oktobra 2017. godine biće održan Sajam francuskih univerziteta.

Sajam, koji se u BiH organizuje četvrtu godinu zaredom, predstavlja priliku da mladi ljudi upoznaju brojne francuske univerzitete, načine i uslove upisa na tamošnje visokoškolske ustanove, studiranje na francuskom i engleskom jeziku u svim oblastima i mogućnosti finansiranja i studija.

Francuski institut u Bosni i Hercegovini poziva sve zainteresovane da posjete štandove učesnika (Sciences Po Paris, Univerzitet Poitiers, Univerzitet Artois, Državni institut za primijenjene nauke Rouen, Univerzitet Lyon 1, Tehnološki fakultet Compiègne, Univerzitetska Agencija Frankofonije, Visoka škola za nastavu i obrazovanje Univerziteta u Bordeauxu, CESI – Visoka inžinjerska škola, MGEL – studentsko osiguranje, Campus France BiH i Francuski institut u Bosni i Hercegovini) i upoznaju se sa bogatom ponudom studijskih programa u svim oblastima, na francuskom i engleskom jeziku.

Tokom Studentskog dana ujedno će biti i otvoren konkurs za stipendije Vlade Francuske za akademsku 2018/2019. godinu na koji se mogu prijaviti studenti sa svih univerziteta u BiH.

Detaljnije informacije dostupne su na Facebook stranici Campus France Bosnie-Herzégovine.

Plakat

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments