RYCO trening za pripremu projekata

8 sep
Rok prijave 14.09.2018

Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) otvara poziv za učešće na treningu za podizanje kapaciteta u pripremi i implementaciji interkulturalnih projekata mobilnosti, saradnje i aktivizma mladih na Zapadnom Balkanu, za predstavnike/ce srednjih škola i NVO iz CG, koji će se održati u periodu od 25-28.09.2018.godine u Podgorici.

Oblast:
priprema projekata

Opis
Opšti cilj treninga je podizanje nivoa znanja i kapaciteta srednjih škola i nevladinih organizacija da samostalno i uspješno pripremaju prijedloge projekata, a uz poštovanje principa inkluzivnog učešća mladih. Kroz trodnevni trening, učesnici/e će dobiti teorijsku osnovu, kao i priliku da praktično i samostalno u manjim grupama rade na razvijanju elemenata univerzalnih u projektnim aplikacijama – od obrazlaganja opravdanosti ideje, preko postavljanja ciljeva i aktivnosti, do formiranja realističnog budžeta i promišljanja odnosa sa javnošću. Pored toga, učesnici/e će se upoznati sa konceptima interkulturalnog učenja, pomirenja, participacije mladih i socijalne inkluzije, kao i mogućnostima traženja partnerstava u regionu. Trening će uključiti i jačanje kapaciteta srednjih škola i nevladinih organizacija kada je u pitanju implementacija interkulturalnih programa razmjene mladih. Trening će biti realizovan na crnogorskom jeziku. Sve troškove učešća (put, smještaj, ishrana) pokriva Misija OEBS-a u Crnoj Gori.

Uslovi
Trening je namijenjen predstavnicima/ama srednjih škola i nevladinim organizacijama u Crnoj Gori koje nemaju ili imaju vrlo ograničeno iskustvo u pripremi projekata i njihovoj realizaciji.

Kriterijumi za učešće organizacija/škola su sledeći:

  • Koji/e planiraju da vode proces/pišu prijedlog projekta ispred svoje institucije/organizacije;
  • Koji/e se mogu posvetiti učešću na treningu u cjelosti;
  • Organizacije koje su bile nosilac maksimum 2 regionalna projekta do sada;
  • Koje do sada nisu bile nosioci ili partneri projekta koji je finansiran od strane Regionalne kancelarije za saradnju mladih;
  • Organizacije koje nisu realizovale projekte vrijednosti veće od 20 000 EUR;
  •  Posebno se ohrabruju škole i organizacije iz manjih i/ili multietničkih sredina;
  •  U ime jedne škole/organizacije može se prijaviti isključivo jedna osoba.

Način prijave
Prijave se vrše putem formulara.

Rok za prijavu:
14.09.2018 u 23:59h.

Detaljnije: RYCO trening za pripremu projekata

(Visited 124 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments