Rujište 2017: VII internacionalni biološki kamp

5 jul
Rok prijave 20.07.2017

Udruženje studenata biologije organizuje VII internacionalni biološki kamp – Rujište 2017. VII Internacionalni kamp će se održati u općini Mostar od 28.07.(petak) – 03.08.2017 (četvrtak). 


Glavni cilj održavanja kampa je evaluacija prisutnog biodiverziteta na datoj lokaciji, kao potencijalno Natura 2000 područje. Pored ovoga cilja, kamp se održava u svrhu promoviranja saradnje, razmjene znanja među učesnicima kampa kao i prikupljanje biološkog materijala i naučno-istraživački rad!

Ovim putem stvaramo regionalnu i internacionalnu mrežu zainteresiranih biologa!

Učesnici 7. internacionalnog biološkog kampa bit će smješteni u planinskoj kući “Rujište”. Smještaj uključuje spavaću sobu s dva, tri ili četiri kreveta. Kamp raspolaže sa svim ostalim sadržajima: WC-zahodi, trpezarija kapaciteta 50 osoba, voda, struja, uobičajene kupaonice te improvizirani sportski tereni za nogomet. Cijena kampa uključuje dva obroka dnevno (doručak i večera) i svakodnevne lunch-pakete!

Sudionici će biti podijeljeni u sedam (7) istraživačkih grupa prema njihovom afinitetu i interesu:
1. Grupa za istraživanje herpetofaune
2. Grupa za istraživanje insekata
3. Grupa za istraživanje flore
4. Grupa za istraživanje ptica
5. Grupa za istraživanje šišmiša
6. Grupa za istraživanje gljiva
7. Grupa za istraživanje sisara

Učesnici će se podijeliti na gore prikazane skupine i biti će upoznati sa svim voditeljima grupa. Svakodnevno će obavljati terenske aktivnosti na kojima će prikupljati biološki materijal. Na taj će se način provesti istraživanje biološke raznolikosti područja.

Prikupljeni materijal će se analizirati nakon terenskih aktivnosti u kampu. Soba u kojoj će se analizirati materijal bit će opremljen mikroskopima, binokularnim lupama, relevantnom literaturom i s mnogo hemikalija potrebnih za određivanje vrsta! Sudionici će također imati najmanje jedan noćni teren.
Posljednji dan kampa voditelji grupa će prezentovati ostalima rad i rezultate koje su prikupili prethodnih dana. Svi mentori grupa moraju poslati pismeno izvješće organizatorima kampa nakon završetka kampa! Zatvaranje kampa obilježit će mali party.

Cijena kampa je 60 maraka. Aplikacijski formular možete dobiti na upit : [email protected]. Prijave su otvorene do 20.7.2017 (četvrtak).
Za uclanjenje u udruzenje mozete nam se javiti takodjer putem maila.

Molimo sve učesnike da plate putno osiguranje koje ćete nam pokazati kada dođete!
Svi detalji o kampu za učesnike bit će objavljeni na našem fb eventu ili poslani e-mailom na njihove adrese.

Iskreno se nadamo da ćete nam se pridružiti!

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments