Revolt: Prijavite se na radionicu “Zamisli 2030”

1 jul
Rok prijave 01.07.2017

Vrijeme radionice: ponedjeljak, 3.7. 2017. godine u 15 sati

U ime Omladinskog pokreta “Revolt”, a u suradnji s Ujedinjenim nacijama u Bosni i Hercegovini (UN) i uz podršku Volontera Ujedinjenih nacija (UNV), s velikim zadovoljstvom Vas pozivamo da sudjelujete na radionici “Zamisli 2030” koja će se održati u Tuzli u ponedjeljak, 3.7. 2017. godine u 15 h. Učesnici/ce će se kroz interaktivan rad i koristeći se inovativnim alatom upoznati s ciljevima održivog razvoja.

“Zamisli 2030” inicijativa teži k tome da stvori atmosferu i otvori raspravu o Agendi 2030 i Ciljevima održivog razvoja (Sustainable Development Goals – SDGs), te njihovoj relevantnosti za Bosnu i Hercegovinu i njezine građane. Agenda 2030 je globalni odgovor na sve složenije razvojne i bezbjedonosne izazove s kojima se svi suočavaju u svijetu. Države članice UN-a, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, usvojile su Agendu u septembru/rujnu 2015. godine, koja sa 17 ciljeva održivog razvoja ima za cilj da nitko ne bude izostavljen – ni jedan čovjek, ni jedna žena, ni jedno dijete – bilo da žive u razvijenoj zemlji ili u zemlji u razvoju.

Ciljevi održivog razvoja predstavljaju veoma važnu platformu za transformaciju Bosne i Hercegovine u razvijeno, stabilno i prosperitetno društvo. Oni su istovremeno i veoma kompleksna agenda koja zahtjeva uključenost širokog spektra institucija i organizacija, javnih i privatnih, kao i lokalne zajednice i građana.

Broj mjesta na radionici je ograničen.
Prijave su otvorene do subote, 1. 7. 2017. godine.
Odabrani učesnici će potvrdu o učešću i više informacija o samoj radionici dobiti na svoju email adresu.

Prijaviti se možete ovdje.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin