Revolt: Obuka “Javno zagovaranje i kampanje. Medijska pismenost”

4 jul
Rok prijave 05.07.2016

Omladinski pokret “Revolt” u periodu od 09. do 10.jula 2016. godine organizuje dvodnevnu obuku na temu “Javno zagovaranje i kampanje. Medijska pismenost”.

U okviru ove radionice učesnici/e će dobiti znanje o modelima javnog zagovaranja kako prema promjeni politika i praksi donositelja odluka tako i prema socijalnoj promjeni, s posebnim naglaskom na osmišljavanje i provođenje kampanja u praksi. Osim toga, govoriti ćemo i o modelima i načinima djelovanja digitalnih medija, posebice neprofitnih, te potaknuti na analizu medijskih sadržaja s aspekta rodne ravnopravnosti. Polaznici/e radionice bit će osposobljeni za pisanje osnovnih novinarskih formi kao što su vijest, izvještaj, intervju i komentar, što će kasnije primijeniti u radu kao novinari/ke, administratori/ce na mrežnim stranicama te voditelji/ce društvenih mreža.

Radionica je namjenjena svim zainteresovanim građanima/kama BiH uzrasta od 15-30 godina. Vremensko trajanje tokom dana je u prosjeku 3 sata (sa jednom pauzom). Mogu se prijaviti osobe koje ranije nisu učestvovale u sličnim radionicama, kao i one koje bi željele da steknu novo i drugačije iskustvo. Za osobe koje žive van Tuzle obezbijeđeni su troškovi puta, smještaja i hrane. Samo učešće na radionici je besplatno.

Radionica će se održati u Omladinskom pokretu Revolt u Tuzli.

Radionice će voditi: Danela Žagar (Centar za mirovne studije, Zagreb) i Željka Vučković (Prostor rodne i medijske kulture K-zona, Zagreb).

Pošto je broj polaznika ograničen, važno je da se zainteresovane osobe prijave na vrijeme. To mogu da učine tako što će popuniti upitnik:
http://goo.gl/forms/sKAyOxP6hMSYWZpu2

Krajnji rok za prijave je 05.07.2016 do 22h. Rezultati prijava će biti objavljeni 06.07.2016 u 09:00h.

Obuka se organizuje u okviru kampanje „Are you in?”, koju Revolt sprovodi od jula 2015.godine sa ciljem jačanja svijesti mladih ljudi o potrebi društvenog angažmana, stvaranja prostora za kritičko razmišljanje i motiviranja građana i građanki Bosne i Hercegovine, a naročito mladih, da aktivno učestvuju u procesima donošenja odluke koje su od javnog interesa.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin