Restartova Škola dokumentarnog filma

6 aug
Rok prijave 01.09.2016

Restart poziva sve zainteresirane da se prijave na šestu po redu Školu dokumentarnog filma 2016./2017. koja će se pod vodstvom stranih i domaćih mentora/ica i predavača/ica održavati u Zagrebu od 03. listopada 2016. do 28. veljače 2017. Prijave se zaprimaju do 1. rujna 2016. godine.

Škola dokumentarnog filma održat će se kao petomjesečni intenzivni program uz međunarodne i domaće predavače/ice i mentore/ice koji će polaznicima/ama pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarca.

Program Škole zasnovan je na ideji da je danas filmski medij dostupan svima – zahvaljujući rasprostranjenosti tehnologije i necentraliziranosti znanja, svakome je omogućeno izražavati se jezikom filma. To je i glavni cilj programa: pomoći polaznicima/ama da naprave vlastite dokumentarne filmove s onime što im je na raspolaganju.

Za pohađanje Škole nije potrebno nikakvo prijašnje filmsko iskustvo, kao ni poznavanje tehnike proizvodnje filma, samo jaka motivacija i želja da se nastave baviti dokumentarnim filmom u budućnosti.

Svi/e zainteresirani/e moraju imati osnovno poznavanje rada na računalu, pristup računalu na koji se može instalirati program za montažu te kameri s kojom se može snimati (DSLR kamera, video kamera, mobitel….).

Za razliku od tradicionalnog načina podučavanja filma koji je proces razlagao na odvojene faze i postupke, u Restartovoj Školi stvaranju filma pristupa se kao cjelovitoj djelatnosti. Cijeli program organiziran je kao organski sustav koji polaznike/ce uči vještinama potrebnim za stvaranje dokumentarnog filma: osnovama snimanja, montaže slike i zvuka, produkcije i režije, omogućavajući im da tako postanu kompletni autori i autorice. Važan prostor odvojen je i za razgovor i analizu ambicioznijih filmskih ideja polaznika, tjedno će se analizirati strani i domaći dokumentarni filmovi, a gostujući autori i autorice objasnit će kako su nastali neki od njihovih najuspješnijih radova te koje bi greške valjalo izbjeći.

Polaznici/e će tijekom pet mjeseci raditi na seriji posebno osmišljenih vježbi, a završna vježba, ujedno je i kratki dokumentarni film. Nakon završetka Škole, Restart laboratorij, producirat će najuspješnije ideje uz stručnu pomoć i individualni rad mentora/ica.

Redovni Restartovi voditelji i voditeljice Škole dokumentarnog filma su Ana HušmanBoris MitićOliver SertićIgor Bezinović i Hrvoslava Brkušić. Posebna predavanja i vježbe održat će snimateljica Dinka Radonić, producentica Vanja Jambrović, oblikovatelj zvuka Ivan Zelić te redatelj Miloš Tomić. Kroz program Škole bit će organizirana i predavanja uspješnih stranih dokumentarista/ica.

TERMINI ODRŽAVANJA PREDAVANJA SU UTORKOM OD 16 DO 20 SATI, PETKOM OD 20 DO 22 SATA I SUBOTOM OD 11 DO 16 SATI U PROSTORU POGONA (ULICA KNEZA MISLAVA 11).

ROK ZA PRIJAVE JE 01. RUJNA 2016., SVE INFORMACIJE O POSTUPKU PRIJAVE NALAZE SE NA SLUŽBENOJ STRANICI RESTARTOVE ŠKOLE.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin