ReMI mreža: Volontiraj u Njemačkoj

20 nov

ReMI je NVO mreža koja kao resursni centar djeluje na razvijanju i promovisanju tolerancije, kulture dijaloga, nenasilja i uvažavanja različitosti u oblastima djelovanja članica, izgradnji civilnog društva, jačanju NVO -a kroz instuticionalni razvoj, unapređenju saradnje, razmjeni informacija i zajedničkih aktivnosti u implementaciji projekata i kampanja, a radi unapređenja socijalnog, ekonomskog i kulturnog položaja članova ReMI mreže i vladavine zakona.

Program “Volontiraj u Njemačkoj ”, traje 13 mjeseci, zajedno sa pripremnim seminarom. Volonterska aktivnost se odnosi na rad sa osobama s posebnim potrebama, u vrtićima, domovima za mlade. Zavisno od institucije gdje se volontira, osobe su različite životne dobi, različitih nivoa “teškoća ” i socijalne integracije. Volonterska pomoć je dobrodošla pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti, lakšoj njezi štićenika, pomoć pri odlasku u kupovinu i tome sl. Volonter radi 5 dana sedmično, po 8 časova. Naknadne troškove (troškovi puta, zdravstvenog osiguranja, troškovi stanarine i režije, te simbolični džeparac) plaćeni su od strane organizacije EIRENE .

Uslovi za prijavu
Ako imaš između 18 i 28 godina, ako si državljanin/ ka BiH, ako si otvorena osoba sa izraženim entuzijazmom, voljom i željom za promjenom, ako želis proživjeti jedno novo iskustvo, upoznati novu kulturu, jezik, način života, ako želiš postati dio globalnog mirovnog pokreta, ako želiš pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija i istovremeno učiniti nešto za sebe.

Pošalji svoju prijavu do 30. novembra 2016.

(Poznavanje njemačkog jezika, kao i predhodno radno iskustvo u radu sa osobama s posebnim potrebama nije uslovno).,

Za dodatne informacije pišite na adresu ReMI mreže: [email protected].

Ostale informacije o programu možete pronaći ovdje.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments