ReMI mreža: Volontiraj godinu dana u Njemačkoj

29 okt
Rok prijave 30.11.2017

Ako imaš između 18 i 28 godina, ako si državljanin/ka BiH, ako si otvorena osoba sa izraženim entuzijazmom, voljom i željom za promjenom, ako želis proživjeti jedno novo iskustvo, upoznati novu kulturu, jezik, način života, ako želis postati dio globalnog mirovnog pokreta, ako želiš pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija i istovremeno učiniti nešto za sebe.

Pošalji svoju prijavu do 30. novembra 2017. godine na adresu u Derventi.

Poznavanje njemačkog jezika, kao i predhodno radno iskustvo u radu sa osobama s posebnim potrebama nije uslovno.

“Dužnost svakog čovjeka prema planeti Zemlji je da za svog života posadi jedno drvo, dužnost svakog čovjeka prema čovječanstvu je da pomogne jednom“

ReMI je NVO mreža koja kao resursni centar djeluje na razvijanju i promovisanju tolerancije, kulture dijaloga, nenasilja i uvažavanja različitosti u oblastima djelovanja članica, izgradnji civilnog društva, jačanju NVO -a kroz instuticionalni razvoj, unapređenju saradnje, razmjeni informacija i zajedničkih aktivnosti u implementaciji projekata i kampanja, a radi unapređenja socijalnog, ekonomskog i kulturnog položaja članova ReMI mreže i vladavine zakona.

Program “Volontiraj u Njemačkoj”, traje 13. mjeseci, zajedno sa pripremnim seminarom. Volonterska aktivnost se odnosi na rad sa osobama s posebnim potrebama, u vrtićima, domovima za mlade. Zavisno od institucije gdje se volontira, osobe su različite životne dobi, različitih nivoa “teškoća” i socijalne integracije. Volonterska pomoć je dobrodošla pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti, lakšoj njezi štićenika, pomoć pri odlasku u kupovinu i tome sl. Volonter radi 5 dana sedmično, po 8 časova. Naknadne troškove (troškovi puta, zdravstvenog osiguranja, troškovi stanarine i režije, te simbolični džeparac) plaćeni su od strane organizacije EIRENE.

Dokumenti za prijavu

Za prijavu je neophodno poslati:

  • pismo motivacije,
  • kratka biografija sa slikom,
  • kopija svjedočanstva i diploma iz srednje škole
  • kopija pasoša (datum isteka pasoša ne smije biti prije kraja 2019. godine)
  • prijavu i potrebnu dokumentaciju možete poslati na našu adresu ili na adresu el. pošte.

Rok za prijavu je 30. novembar 2017. godine

Kontakt adresa u kancelariji Regionalna mirovna inicijativa u BiH / ReMI-mreža, ul. Nikole Tesle 1, 74400 Derventa.

Za više informacija o prijavi obratite se na našu el. adresu: mailto:[email protected]

Više informacija: Konkurs-za-volontiranje

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments