ReLoad poziv za prijedloge projekata u Banjaluci

12 maj

Grad Banja Luka i projekat ReLOaD pozivaju sve organizacije civilnog društva (OCD)/nevladine organizacije (NVO) iz Bosne i Hercegovine da dostave prijedloge projekata koji su u skladu sa razvojnim cilјevima grada Banja Luka iz slјedećih prioritetnih oblasti:

  1. Obezbjeđenje preduslova u zajednici za socijalnu uklјučenost i samostalan život osoba sa invaliditetom
  2. Unapređenje brige o licima treće dobi
  3. Zaštita djece od nasilјa, zanemarivanja i zlostavlјanja
  4. Edukacija djece o značaju zdrave ishrane i fizičke aktivnosti
  5. Obezbjeđivanje kulturnih i edukativnih sadržaja za djecu iz ruralnih sredina i marginalizovanih grupa
  6. Prevencija malolјetničkog prestupništva

Iznosi sredstava za odobrene projekte će biti od 10.000 KM do 70.000 KM. Jedna organizacija civilnog društva može podnijeti više projektnih prijedloga, s tim da je maksimalan novčani iznos sredstava koja mogu biti dodijelјena za implementaciju projekata jednoj organizaciji civilnog društva tokom ukupnog trajanja ReLOaD projekta (tri godine) 120.000 KM.

UNDP zadržava pravo da ne dodijeli sva raspoloživa finansijska sredstva u slučaju da projektni prijedlozi  ne zadovolјavaju zadane kriterijume.

Dužina trajanja svakog projekta može biti od 5 do 8 mjeseci. Izabrani projekti treba da se  realizuju u periodu od jula 2018. do februara 2019. godine.

Učešće u ovom  javnom pozivu je otvoreno, na jednakim osnovama, za sve formalno registrovane OCD i NVO (udruženje ili fondacija), u skladu sa važećim zakonskim propisima u Bosni i Hercegovini, s tim da projekte moraju realizovati na teritoriji grada Banja Luka.

Sve zainteresovane organizacije civilnog društva, detalјne informacije o uslovima za apliciranje i kriterijume za finansiranje projekata, mogu pronaći u Smjernicama za aplikante u okviru javnog poziva.

Sve potrebne informacije i elektronska verzija cijelog paketa prijavne dokumentacije može se naći na web stranici: www.ba.undp.org, kao i na web stranici Grada Banja Luka.

Dokumentacija za prijavu na javni poziv za Grad Banja Luka se može preuzeti od 03. do 30maja 2018. godine, slanjem zahtjeva sa nazivom zainteresovane organizacije na e-mail: [email protected][email protected]  i [email protected]  ili lično preuzimanjem u Gradskoj upravi Banja Luka, kancelarija br. 26 i 27, Trg srpskih vladara 1, 78000 Banja Luka, Bosna i Hercegovina.

Informativni sastanak u vezi sa pozivom potencijalnim aplikantima za predaju prijedloga projekata „Otvoreni dan“ biće održan u Domu omladine u Banjaluci  16. maja 2018. godine, u periodu od 10 do 12 časova. Potencijalni aplikanti će tokom sastanka biti detalјnije upoznati sa pozivom, načinom prijavlјivanja, kriterijumima, itd.

Pitanja u vezi sa javnim pozivom se mogu postaviti putem e-mail adrese  [email protected]  sa naznakom „Za ReLOaD projekat“. Pitanja se mogu postavlјati do 24. maja 2018. godine. Odgovori na upite će biti dostavlјeni u pisanoj formi unutar tri radna dana od primanja upita.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin