Regionalni konkurs za kratke priče “Priče iz komšiluka 2”

24 apr
Rok prijave 23.05.2018

Mondo.ba portal vas poziva da se prijavite na REGIONALNI konkurs za kratke priče “Priče iz komšiluka 2”. Najbolji radovi biće objavljeni u istoimenoj knjizi, druga nagrada je tablet, a autor pobjedničke priče dobija IZDAVANJE KNJIGE!

Konkurs otvaramo 23. aprila, na Svjetski dan knjige i autorskih prava, a prijave primamo do 23. maja u ponoć. Pozivamo sve građane BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske koji znaju i vole da pišu da nam pošalju svoju priču.

Cilj nam je da damo priliku mladim, nepoznatim ili neafirmisanim piscima i hroničarima da svijetu pokažu svoj talenat. Naravno, mogu da se prijave i svi oni kojima je pisanje profesija, važno je samo da priča bude autorska i neobjavljivana.

Kada je o temama riječ – nema ograničenja. Pišite o sebi, svojim komšijama, sugrađanima, pišite nam o svom gradu, selu, naselju, o svom ljubimcu, prijateljima…

USLOVI KONKURSA:
– Mogu da učestvuju svi državljani BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske
– Priča treba da bude dužine do 800 riječi (ili dvije novinarske kartice, veličina fonta 14, Times New Roman), napisana na službenim jezicima i pismima navedenih država
– Priča ne smije biti objavljivana na blogovima, društvenim mrežama, na portalima, u novinama, knjigama, magazinima i sl.
– Priču pošaljite na email adresu [email protected] zajedno sa vašim podacima (na kraju priče zapišite ime, prezime, grad ili mjesto u kome živite i broj telefona)
– Portal Mondo.ba zadržava sva autorska prava na tekstove koji budu pristigli

NAGRADE:
– Najbolji radovi biće objavljeni u knjizi “Priče iz komšiluka 2”, koju ćemo izdati u saradnji sa izdavačkom kućom “Imprimatur” (+ PDF izdanje koje će biti besplatno za download na našem portalu).
– Piscu najbolje priče biće omogućeno izdavanje, štampanje i promocija autorske knjige, u izdanju izdavačke kuće “Imprimatur”
– Druga nagrada je tablet koju poklanja kompanija m:tel

Najbolje priče i pobjednike odabraće stručni žiri:
– Berislav Blagojević, pisac, predsjednik žirija
– Boris Maksimović, književnik, urednik časopisa Talas i direktor izdavačke kuće Imprimatur, član žirija
– Aleksandra Savić, predsjednica Udruženja lektora RS, član žirija
– Sandra Stanić, prof. srpskog jezika i književnosti, kompanija m:tel, član žirija

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments