Regionalni događaj Skills Show: Sarajevo 2016

4 dec

British Council prvi put ove godine organizuje regionalni događaj posvećen srednjem stručnom obrazovanju i karijernom razvoju pod nazivom „Skills Show: Sarajevo 2016“.

Ovaj jedinstven regionalni događaj ima za cilj da poveže komercijalne i obrazovne sektore kako bi zajedničkim naporima doprinijeli poboljšanju kvaliteta obrazovanja u regionu i motivisali učenike da se opredele za srednje stručno obrazovanje.

Skills Show će se održati u Sarajevu 16. i 17. decembra 2016. i fokusiraće se na inovacije, zapošljavanje mladih, primjere pozitivnih praksi i postignuća na području Zapadnog Balkana i Velike Britanije. Takođe, događaj će poslužiti da približimo poslodavce sa njihovim budućim uposlenicima.

Program pokriva četiri industrijska sektora:

  • ljepota i zdravlje
  • turizam i uslužne djelatnosti
  • drvna, građevinska i metalno-mašinska industrija
  • informacione tehnologije i inženjerstvo.

„Skills Show: Sarajevo 2016“ se sastoji od sjledećih dijelova:  

  • izlaganje i takmičenje – Izložbeni prostor nudi mogućnost da poslodavci i srednje stručne škole podijele ideje, promovišu proizvode i predstave inovacije i način njihovog sprovođenja u različitim oblastima. Paralelno sa ovim, učenici će se takmičiti pod mentorstvom nastavnika i poslodavaca kako bi prikazali svoje vještine i talent.
  • konferencija „Prvo radno iskustvo” – Međunarodna konferencija koja će okupiti regionalne predstavnike poslodavaca, obrazovnih institucija, međunarodnih i nevladinih organizacija i različite interesne grupe koje rade u oblasti zapošljavanja mladih. Konferencija će okupiti donosioce odluka sa prostora Zapadnog Balkana kako bi podijelili iskustva, diskutovali i kreirali preporuke za razvoj vještina, reformu obrazovanja i zapošljavanje mladih na prostoru Zapadnog Balkana.
  • prostor za učenje i dijeljenje informacija – Ovaj prostor je dio zvaničnog programa koji podrazumijeva mogućnost organizovanja prezentacija ili radionica u oblasti iz svakog industrijskog sektora.

Dodatne informacije možete pronaći ovdje.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin