REFESTICON 2017: Regionalni festival fantastične književnosti

29 jan

Lokalni javni emiter Radio Bijelo Polje raspisuje međunarodni konkurs za zbirku kratkih priča “Knez Vladimir“ za peti Regionalni festival fantastične književnosti REFESTICON 2017.

Uslovi:
Na konkurs se mogu slati samo neobjavljene priče (epska ili naučna fantastika, fantazija, horor, legende i vilinske priče) sa motivom Svetog Vladimira kneza Dukljanskog;
– Priče mogu biti na crnogorskom, srpskom, hrvatskom ili bosanskom jeziku, dužine od 3 do 8 stranica;
– Tekst treba poslati isključivo elektronskom poštom na adresu [email protected] i to u Word-u (font Arial, veličina 12) sa naslovom, imenom i prezimenom autora/autorke, kratkom biografijom (do 300 riječi) i kontakt podacima;
– Jedan autor/ica može poslati samo jednu do sada neobjavljenu priču u bilo kojoj formi.

Potrebno je držati se teme posvećene glavnom motivu, dok se radnja može odvijati u bilo kojem vremenu; prošlom, sadašnjem ili budućem.

Priče možete poslati najkasnije do 1.4.2017. godine:

Priče se objavljuje, pri čemu nema honorara niti nagrada za najbolju. Izbor pristiglih priča će obaviti međunarodni žiri, dok će rezultati biti objavljeni prije održavanja festivala.

Odabrane priče će biti objavljene u zbirci “Knez Vladimir“ koja će premijerno biti predstavljena na 5. Regionalnom festivalu fantastične književnosti REFESTICON 2017 koji se održava u Bijelom Polju, Crna Gora.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin