Raspisan Poziv za predlaganje programa iz oblasti kulture

7 jun
Rok prijave 28.06.2018

Studio za izvedbene umjetnosti, kao nositelj tehničkih i operativnih poslova u kandidaturi Grada Mostara za Europsku prijestolnicu kulture 2024. godine raspisao je POZIV ZA PREDLAGANJE PROGRAMA koji će biti sastavni dio programa projekta „Mostar EPK 2024“.

Grad Mostar je zajedno sa Forumom 2024, neformalnim tijelom koje okuplja djelatnike iz kulture, poduzeo niz aktivnosti u pripremi kandidature među kojima je izrada kulturnog programskog koncepta koji se temelji na temama interkulturalnost, reurbanizacija, migracije i inovacije objedinjenih u okviru krovnog slogana kandidature Obala budućnosti.

Namjera je od Mostara stvoriti prostor kojeg će oblikovati dinamika i otvorenost, u kojem će kultura imati transformativni učinak na svijest građana, društvene odnose, ali i na fizički izgled grada.

„Obala budućnosti“ snažno simbolizira namjeru da se okrenemo budućnosti te predstavlja metafizičku obalu zajedničke kreacije i zajedničkih vrijednosti. Želimo sadržaje „Obale budućnosti“ sukreirati uz sudjelovanje građana, osluškujući njihove potrebe i projekt „Mostar EPK 2024“ učiniti inovativnim, afirmativnim i smionim s mogućnošću otvaranja mentalnih i prostornih horizonata. Kroz ovaj projekt želimo se jače vezati i s našom dijasporom, otvoriti teme koje će im približiti Mostar, a Mostaru približiti iskustva života u europskim društvima.

Grad Mostar u projekt „Mostar EPK 2024“ ulazi zajedno s regijom Hercegovine. Mostar je gospodarsko, kulturno, sveučilišno središte regije koja svojom raznolikošću i bogatom prirodnom i materijalnom baštinom čini jednu prirodnu cjelinu.

Cijeli tekst Poziva dostupan je ovdje.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments