Raspisan poziv: EFSE fond nagrađuje najbolje poslovne ideje sa 15.000 eura

9 sep
Rok prijave 15.10.2016

Razvojni evropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE) objavio je poziv za prijave na Fincluders Fintech Start-up Challenge. Poziv je otvoren za sve start-up kompanije, a u sklopu njega će troje finalista sa najboljim inovativnim idejama za pristupanje finansijskim servisima dobiti novčanu nagradu do 15.000 eura.

“U potrazi smo za obećavajućim start-upom koji će kroz korištenje tehnologije značajno povećati finansijsko poslovanje u zemljama sa niskim i srednjim prihodima, te omogućiti snažan razvojni učinak“, navodi se u pozivu.

Ekipe koje dospiju do finala očekuju mentorske radionice i i završni događaj 28. i 29. novembra u Berlinu na kome će biti proglašen pobjednik. Troškove puta i smještaja snosi organizator.

Zainteresovani mogu prijaviti ideje koje se tiču finansijskog pristupa i pismenosti, finansijskog identiteta i kreditnog bodovanja, plaćanja i doznaka, alternativnih bankarskih kanala isporuke, mikrofinansija za mala preduzeća, mobilnih servisa za kompanije koje nisu klijenti banaka, zaštite potrošača, te finansijskih rješenja za poljoprivrednike.

“Želimo se fokusirati na dio koji pokreće pozitivne promjene u području odgovornog finansiranja. Odabrali smo formu takmičenja kojom želimo izazvati predstavnike razvojne industrije da nam predstave svoje najbolje ideje i talente. Utvrđivanjem finansijskih tehnologija u njihovim početnim fazama možemo pomoći u lansiranju tih usluga, što je jedan od naših glavnih ciljeva”, kazao je predsjednik EFSE odbora Markus Aschendorf.

Rok za prijavu je 15. oktobar, a svi zainteresovani mogu svoju podobnost provjeriti na www.fincluders.com, gdje je dostupno i više informacija o ovom izazovu.

Akta.ba

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin