Raspisan natječaj za dodjelu stipendija studentima

1 nov

Grad Mostar raspisao je javni natječaj za dodjelu stipendija Grada Mostara redovitim studentima diplomskog i dodiplomskog studija. Stipendije se dodjeljuju za akademsku 2015/2016. godinu i isplaćivat će se u deset jednakih mjesečnih rata.

Kako je priopćeno iz Ureda za informiranje Grada Mostara, studenti koji apliciraju na natječaj za dodjelu stipendija prijavljuju se za dodjelu stipendije iz jedne od četiri grupe stipendija:

I grupa – Stipendije za studente deficitarnih zanimanja,
II grupa – Stipendije po osnovu rezultata u učenju,
III grupa – Stipendije po osnovu obiteljskog standarda i otežanih uvjeta života i
IV grupa – Stipendije za uspješne sportaše.

Student može ostvariti pravo na dodjelu samo jedne stipendije.

Pravo prijave na natječaj za dodjelu stipendije Grada Mostara imaju redoviti studenti dodiplomskog i diplomskog studija koji ispunjavaju slijedeće uvjete: da su državljani Bosne i Hercegovine, da imaju prebivalište na području Grada Mostara zadnje tri godine, da su studenti javnog univerziteta ili sveučilišta, da su u statusu redovitog studenta, da nisu u statusu apsolventa, da nisu, osim iz opravdanih(zdravstvenih) razloga, ponavljali godinu studija, da ne primaju stipendiju od drugog davatelja ili studentski kredit, da nisu stariji od 26 godina.

Stipendija se ne može dodijeliti za dva ili više studenata iz istog obiteljskog kućanstva. Visina mjesečne stipendije iznosi 200 KM za studente fakulteta za deficitarna zanimanja ako studiraju izvan Mostara i 150 KM za studente ostalih fakulteta i studente fakulteta za deficitarna zanimanja ako studiraju u Mostaru.

Rok za podnošenje prijava je petnaest dana od dana objavljivanja Javnog natječaja u sredstvima javnog informiranja.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin