Raspisan konkurs za prijem 120 policajaca u Kantonu Sarajevo

7 okt
Rok prijave 07.11.2017

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo objavilo je javni oglas za popunu 120 upražnjenih radnih mjesta na pozicijama policijskih službenika u Upravi policije za početni čin policajac.

Za zasnivanje radnog odnosa policijskih službenika kandidati moraju ispunjavati, kako je to istaknuto u javnom oglasu, opće uvjete predviđene članom 46. Zakona o policijskim službenicima Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, Vlada Kantona Sarajevo dala je saglasnost za raspisivanje javnog oglasa za popunu upražnjenih radnih mjesta. Iz Uprave policije su u pripremljenom materijalu tražili mogućnost za prijem 180 policijskih službenika u činu policajac, ali im je odobreno raspisivanje oglasa za njih 120.

Navodno se vodilo računa o broju policajaca koji su već penzionisani ili će se penzionisati do 2019. godine.

Planirano je da se procedura njihovog prijema okonča do kraja ove godine, kako bi početkom 2018. godine započeli proces obuke koja traje godinu dana i to prvih šest mjeseci teoretska, a drugih šest praktična.

Nakon obavljene obuke, policajci će svoj prvobitni probni, a zatim i stalni radni odnos započeti početkom 2019. godine.

Na protekloj sjednici ostavljena je mogućnost da se i u narednoj 2018. godini raspiše oglas za prijem dodatnog i u tom trenutku realno potrebnog broja policijskih službenika.

Klix.ba

(Visited 10 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin