Raspisan konkurs za dodjelu stipendija iz Fonda “Dr Milan Jelić”

19 nov

Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske, Fond „Dr Milan Jelić”, raspisalo je danas konkurs za stipendije u akademskoj 2016/2017. godini studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija na domaćim i univerzitetima u inostranstvu.

Studentima prvog ciklusa studija na univerzitetima u RS, BiH biće dodijeljeno ukupno 75 stipendija. Stipendije redovnim studentima prvog ciklusa studija na univerzitetima u RS iznosi 400 KM, u skladu s raspoloživim finansijskim sredstvima u budžetu Ministarstva, Fonda.

Broj stipendija koji se dodjeljuje studentima na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu biće utvrđen na bazi raspoloživog stipendijskog fonda za studente na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu, visine mjesečne stipendije za prvorangirane studente na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu, kao i rang-liste studenata prvog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu za akademsku 2016/2017. godinu.

Studentima II ciklusa studija iz Fonda „Dr Milan Jelić” biće dodijeljeno osam stipendija u iznosu od po 5.000 KM, a studentima III ciklusa studija pet stipendija u iznosu od po 10.000 KM, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima u budžetu Ministarstva, Fonda.

Od nastanka ideje o dodjeljivanju stipendija „Dr Milan Jelić” studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija iz Republike Srpske na domaćim i inostranim univerzitetima dodijeljeno je ukupno 1.728 godišnjih stipendija u iznosu od 8,5 miliona KM, i to 1534 stipendije studentima prvog ciklusa studija na domaćim i inostranim univerzitetima u ukupnom iznosu od 7,153,200 KM i 194 stipendije najuspješnijim studentima drugog i trećeg ciklusa studija u ukupnom iznosu od 1,355,000 KM.

Godišnji grant za dodjelu stipendija studentima iz Fonda „Dr Milan Jelić” iznosi 750.000 KM.

(Visited 289 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments