Raspisan konkurs za dodjelu stipendija iz Fonda “Dr Milan Jelić”

6 nov

Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske, Fond „Dr Milan Jelić“, raspisalo je konkurs za stipendije u akademskoj 2017/2018. godini studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija na domaćim i univerzitetima u inostranstvu.

Studentima prvog ciklusa studija na univerzitetima u RS i BiH biće dodijeljeno ukupno 75 stipendija. Stipendije redovnim studentima prvog ciklusa studija na univerzitetima u RS iznose 400 KM za koje će u akademskoj 2017/2018. godini biti izdvojeno 270.000 KM.

Stipendijski fond za studente prvog ciklusa studija koji studiraju na inostranim visokoškolskim ustanovama iznosi 252.000 KM za akademsku 2017/2018. godinu, a najuspješniji studenti iz Republike Srpske koji studiraju na visokoškolskim ustanovama u Makedoniji, Sloveniji, Srbiji, Hrvatskoj ili Crnoj Gori ostvariće pravo na stipendiju od 500 KM mjesečno, odnosno 800 KM za studente koji studiraju na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu i prestižnim univerzitetima.

Studentima drugog ciklusa studija na domaćim i inostranim univerzitetima iz Fonda
„Dr Milan Jelić“ po ovom prvom Konkursu za akademsku 2017/2018. godinu biće dodijeljeno osam stipendija u iznosu od po 5.000 KM, a studentima trećeg ciklusa studija pet stipendija u iznosu od po 10.000 KM.

Od nastanka ideje o dodjeljivanju stipendija Fonda „Dr Milan Jelić“ studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija iz Republike Srpske na domaćim i inostranim univerzitetima dodijeljeno je ukupno 1.898 godišnjih stipendija u iznosu većem od 9,29 miliona KM, i to 1.677 godišnjih stipendija studentima prvog ciklusa studija na domaćim i inostranim univerzitetima i 221 stipendija najuspješnijim studentima drugog i trećeg ciklusa studija.

Javni konkurs za prvi ciklus studija možete pročitati ovdje, a konkurs za drugi i treći ciklus studija pročitajte ovdje.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments