Rama-Glas: Konkurs za studente Ahitektonskih fakulteta i Akademija umjetnosti u BiH

2 maj
Rok prijave 08.05.2017

Kompanija Rama-Glas raspisala je konkurs za studente Ahitektonskih fakulteta i Akademija umjetnosti u Bosni i Hercegovini čime se žele podstaknuti studenti na saradnju, približiti staklo kao materijal u projektiranju te upoznati ih s trendovima u obradi stakla.

Tražimo originalno rješenje, koje će se koristiti za izradu promotivnih kuhinjskih daski za rezanje. Kuhinjske daske RAMA-GLAS su odavno nezaobilazan dio svih savremenih kuhinja. Ovim rješenjem želimo implementirati nove ideje mladih ljudi a u smislu kreativnosti i detalja omogućiti učesnicima apsolutnu slobodu. Logo Rama Glas, mora biti ukorporiran u idejno rješenje, a primjenit će se sito-tiskom na staklu. Mogu se koristiti maksimalno 3 boje.

Veličina kuhinjske daske je 200x300mm izrađena je od kaljenog stakla 6mm.
Boje koje se koriste su na vodenoj bazi I sigurne za upotrebu u prehrani, te imaju određene karakteristike pigmenata specifičnih za staklo. Treba uobziriti da originalna boja neće odražavati isti ton na gotovom proizvodu.

Kontakt osoba

Lejla Nuhić, tel. 062 086-435, e-mail: [email protected]

Pravo učešća

Pravo učešća imaju studenti Akademija likovne umjetnosti i Arhitektonskih fakulteta i studenti dizajna.

Za fizička lica, potrebno je u prijavi navesti puno ime i prezime, adresu prebivališta i matični broj autora, te izjavu da je dostavljeni rad autorsko djelo.

Nagrađeni studenti biti će obavezni potpisati izjavu da se autorska prava i pravo korištenja predloženog idejnog rješenja prenose na Rama Glas d.o.o.

Nagrade

Nakon isteka utvrđenog roka za prijavu, pristupiće se ocjenjivanju prispjelih prijedloga koji ispunjavaju uslove Konkursa.

Odlukom imenovane Konkursne komisije dodijeliće se tri nagrade:

– prvo mjesto u iznosu od 300,00 KM (tri stotine KM), pobjednički rad će se štampati na tiražu od 1000 kom., kuhinjskih daski.
– drugo mjesto u iznosu od 200,00 KM (dvije stotine KM), rad će se štampati na tiražu od 500 kom., kuhinjskih daski.
– treće mjesto u iznosu od 100,00 KM (jedna stotina KM), rad će se štampati na tiražu od 300 kom., kuhinjskih daski.

Rok za dostavljanje radova

Konkurs je otvoren od 17.04.2017. godine  i otvoren je do 08.05.2017., a rok za dostavu prijava je 15. 05. 2017. godine. Prijave koje stignu nakon ovog roka neće biti uzete u razmatranje.

Više informacija pronađite ovdje.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin