Radionice na temu nasilja u vezama mladih

22 nov

Udruženja Nova generacija organizuje besplatne radionice za mlade na temu nasilje u vezama mladih „Ne/zdravi parterski odnosi“.

Radionice će se održati u sljedećim terminima:

  • četvrtak, 22. 11. u 19h
  • petak 23. 11. u 19h
  • subota 24. 11. u 13h
  • subota 24.11. u 15h
  • nedjelja 25.11. u 13h

Radionice će se održati u prostorijama udruženja Nova generacija, na adresi Njegoševa 23.
Cilj radionica je da se mladi bolje upoznaju sa problemom nasilja u vezama mladih, kao i posljedicama nasilja u vezi, vježbanje asertivnog zastupanja sebe i predstavljanje resursa kojima mladih mogu da se obrate ukoliko se suočavaju sa ovim problemom. Broj učesnika po radionici je ograničen, te se svi zainteresovani za učešće u radionici trebaju prijaviti na mail [email protected], najkasnije dan prije održavanja radionice.

Radionice se održavaju u sklopu projekta „Šta to bješe ljubav? – nasilje u vezama mladih“, koji ima za cilj da što više mladih upozna sa ovim problemom. U sklopu projekta je već održano nekoliko radionica na ovu temu u različitim udruženjima i fakultetima. Osim toga, održana je panel diskusija na ovu temu, organizovana je ulična akcija – podjela flajera, te su tokom mjeseca oktobra objavljivani facebook postovi na ovu temu na stranici Plavog telefona, a sve u cilju informisanja što većeg broja mladih o ovom problemu. Projekat je podržan od Instituta za razvoj mladih KULT iz Sarajeva.
Udruženje Nova generacija je nevladino, neprofitno i humanitarno udruženje koje je svojim aktivnostima usmjereno na promovisanje i zaštitu ljudskih prava, prvenstveno prava djeteta, te na implementaciju programa za zaštitu ugroženih kategorija.
Za sve dodatne informacije možete  kontaktirati na telefon 051/923-270 ili putem e-mail [email protected].

(Visited 137 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments