Radionice u Mostaru „Kako prevazići manipulacije u procesu pomirenja?”

16 feb

Klub za rekreaciju mladih i invalida „MASA” Mostar organizuje radionice „Kako prevazići manipulacije u procesu pomirenja?”. Radionice će se održati 18. i 19. februara, 2017. godine sa početkom u 11.00 sati u prostorijama Centra za kulturu Mostar.
MASA-18-19-FEB-1
Radionice će učesnicima omogućiti kreiranje zajedničkih pozitivnih životnih iskustava, te sticanje znanja i vještina koje će doprinijeti procesu pomirenja u dvije zajednice – Mostaru i Nevesinju.

Radionice se organizuju u okviru projekta „Dijalogom do mira”, čiji je glavni cilj pružanje podrške izgradnji međusobnog povjerenja i pomirenja – kroz razbijanje stereotipa o multietničnoj saradnji/prijateljstvu kao izuzetku ili fenomenu, te kroz pomoć mladima da se riješe negativnih stereotipa i razumiju zajedničke interese građana različitog porijekla, promovisanjem dobrih praksi i iskustava u savladavanju socijalnih konflikata među pripadnicima različitih naroda i grupa građana, te kroz kreiranje prostora za susret i dijalog među njima.

Na radionicama će učestvovati 30 učesnika/ca iz Mostara i Nevesinja.

Projekat „Dijalogom do mira” je podržan od strane USAID-ovog projekta PRO-Budućnost kojeg implementira Catholic relief Services u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom BIH, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luke i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini.

Molimo sve zainteresovane da se prijave telefonom 060/311-0920 ili na mail: [email protected].

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments