Radionica ZOOM! traži učesnike i učesnice iz cijelog regiona!

25 nov
Rok prijave 03.12.2015

Muzej savremene umetnosti u Beogradu uz podršku Pravo Ljudski, te partnera iz Skoplja i Zagreba organizuje radionicu angažirane umjetnosti ZOOM!

Radionica ZOOM! će biti održana u Galeriji Petra Dobrovića u Beogradu od 11. do 17. decembra 2015. godine.

Šta je taj ZOOM!
Radionica angažirane umjetnosti ZOOM! je dio istoimenog projekta Omladinskog kluba Muzeja savremene umetnosti u Beogradu. Kroz ZOOM! učesnici i učesnice će dobiti priliku da kroz kreativnu razmjenu sa vršnjacima, susrete sa umjetnicima, kritičarima, teoretičarima i drugim kulturnim akterima, kroz promatranje djela savremene umjetnosti, razgovore i rad, nauče kako da aktivnije učestvuju u društvenom životu svoje zajednice i da razvijaju kritičko i kreativno mišljenje.

Učesnici će se oprobati u tradicionalnim slikarskim tehnikama, ali i u tehnikama koje su bliske street artu – sprejevi, dripping, mrlje, šabloni… Korištenjem različitih izvora i tehnologija, manipulacijom vizualnoga materijala koji je blizak mladima (interneta, reklama, fotografija…) učesnici radionice će u radove upisivati individualne sadržaje.

A mogu li se ja prijaviti?
Da! Ako imaš između 13 i 19 godina i dolaziš iz Sarajeva.

Nije obavezno da imaš prethodno umjetničko obrazovanje.

Troškove učešća na radionici (prevoz, smještaj i hranu) snose organizatori.

Kako se prijaviti?
Prijavu, kao i sva pitanja u vezi sa radionicom možeš poslati do 3. decembra 2015. godine na e-mail adresu [email protected]. Za prijavu je dovoljan e-mail koji sadrži:
1. Tvoje osnovne podatke: ime i prezime, datum rođenja, škola / univerzitet, kontakt telefon i kratka biografija
2. Motivacijsko pismo: ukratko o tome zašto želiš učestvovati na radionici Zoom!

Radionicu će voditi beogradski umjetnik Žolt Kovač, a Muzej savremene umetnosti u Beogradu će ugostiti tinejdžere iz Beograda, Skoplja, Sarajeva i Zagreba. Umjetnik će učesnike i učesnice upoznati sa strategijama savremenog slikarstva kao procesa proizvodnje slika, komunikacije i prenošenja poruke.

U toku trajanja radionice, planirane su posjete galerijama i razgovori o izložbama savremene umjetnosti, a posljednjeg dana je predviđena izložba slika nastalih za vrijeme radionice.

Više informacija možete pronaći ovdje.

(Visited 9 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin