Radionica: Zašto je rod prepreka za pol? Diskriminacija kao stil života!

15 sep
Rok prijave 26.09.2017

Svjedoci smo vremena u kom je diskriminacija na bilo kojoj osnovi ne samo stvar na koju smo navikli, već i svojevrsni ,,must have“. Biti muškarac je sintagma koja je izugibla smisao. Produkt neznanja. Šta je rod, a šta je pol? Zašto konstantno brkamo ta dva pojma? Nista valjda prestali da čitate? Nastavimo.

Kako je sama tema prilagođena adolescentskom uzrastu, to će i predavači biti godinama bliski učesnicima. Filip i Vanja, obojica studenti, obojica sa iskustvom u radu sa mladima na ovu temu. Oni će pokušati da vam predstave ovaj problem iz 2 različita ugla:

  • teorijski, u kom će biti predstavljeni pravni okviri rodne diskriminacije,
  • praktični, u kom će se govoriti o konkretnim situacijma i mogućim rješenjima.

Biće riječi o normama Evropske unije i Ujedinjenih nacija, kao i o domaćim zakonima koji regulišu ovaj društveni odnos. Uz sve to, čekaju nas i studije slučajeva koje treba da ispitamo, kao i druge zanimljivosti.

Dođite na radionicu gdje ćemo zajedno ,,pročešljati“ sve nedoumice i analizirati problematične situacije. Nismo sami. Razvijmo svijest o ovom problemu i budimo promjena!

Ne ustručavajte da se prijavite. Možda baš vi sutra budete taj ili ta, nepoželjni i odbačeni. Neće vam biti svejedno, a poželjećete pomoć, samo što ćete sada znati kako i koga pozvati.

Prijavite se na predavanje koje će se održati u četvrtak, 28. septembra u 18h u prostorijama Centra za afirmaciju i razvoj u Banjaluci.

Predavanje je besplatno i broj mjesta je ograničen.
Trajanje predavanja je 70 minuta.

Napomena: Na predavanju se neće davati konkretni pravni savjeti, niti pružati pravna pomoć u konkretnim predmetima, već je predavanje isključivo edukativnog karaktera, temeljeno na normativnim rješenjima i praksi.

Prijave su otvorene do 26.9.2017. u 18.30 časova ili do popune mjesta.

Prijaviti se možete ovdje.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin