Radionica ZAGREBDOX PRO 2017. – Poziv za prijavu projekata

12 okt

ZagrebDox Pro poziva redatelje, scenariste, snimatelje i producente dokumentarnih filmova da se prijave na program ZAGREDBOX PRO 2017.

ZAGREBDOX PRO je šestodnevni program koji objedinjuje četverodnevnu radionicu za 12 dokumentarnih projekata u različitim fazama razvoja i produkcije, pitching forum na kojem se ti projekti predstavljaju javnosti i potencijalnim financijerima i distributerima, te dan međunarodne suradnje namijenjen sastancima i susretu pojedinaca iz različitih zemalja koji se profesionalno bave dokumentarnim filmom kroz različite profesije s ciljem ostvarivanja novih suradnji.

Tokom radionice sudionici će se pojedinačno sastajati s TV urednicima, distributerima, producentima, predstavnicima filmskih fondova i scenarističkim savjetnicima. Mentori radionice i moderatori pitching foruma su Leena Pasanen i Stefano Tealdi. Službeni jezik radionice je engleski.

Sudjelovanje na ZAGREBDOX PRO-u je besplatno.

Sudionici koji dolaze na radionicu iz inozemstva mogu se prijaviti za stipendiju ZagrebDox Pro-a, koja pokriva troškove puta i smještaja tijekom radionice. ZagrebDox Pro dodijelit će najviše šest stipendija.

Uz projektne timove, predavanjima ZagrebDox Pro zatvorenima za javnost može prisustvovati i do šest promatrača, a prijave za promatrače primat će se nakon objave izabranih projekata. U sklopu radionice bit će organizirana i događanja otvorena za javnost.

Cilj radionice je pomoći sudionicima da uspješno usvoje vještine potrebne za pronalaženje međunarodnih partnera za realizaciju filmova te da usavrše strukturu i prezentaciju konkretnih projekata kroz grupni i individualni rad s mentorima Leenom Pasanen i Stefanom Tealdijem. Na događanjima otvorenima za javnost sudionici će razmjenjivati znanja i iskustva s vrhunskim stručnjacima s različitih područja dokumentaristike. Na radionici mogu sudjelovati redatelji i producenti. U pojedinim slučajevima moguće je da se projektnim timovima pridruže scenarist, snimatelj ili montažer. Projektni timovi obično se sastoje od dva, ali mogu imati i do tri člana.

Rok za prijavu projekata na radionicu ZAGREBDOX PRO 2017. je 1. decembar 2016. (prijave se primaju do ponoći).

Više informacija o radionici i prijavama pronađite ovdje.

Izradite ZagrebDox korisnički račun i pristupite online prijavnici za radionicu ovdje.

Pravilnik ZagrebDox Pro-a dostupan je ovdje.

Za sva pitanja i dodane informacije obratite se na  [email protected]

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin