Radionica za djevojke – „Building entreprenurial mindsets“

19 mar

IT industrija spada među najbrže rastuće industrije u svijetu, a svjedoci smo da ova grana ima plodno tlo i u Bosni i Hercegovini. U posljednjih nekoliko godina pojmovi kao ICT, digitalizacija, softversko inženjerstvo i slični prestaju biti nepoznanica i sve je više onih koji se odlučuju za obrazovanje i rad u ICT sektoru.

U sklopu projekta „SUPPORTING FEMALE YOUTH FROM BIH AND MNE IN ENTREPRENEURSHIP, EMPLOYMENT AND LEADERSHIP IN ICT“, Inovacioni centar
Banja Luka zajedno sa partnerima u projektu organizuje radionicu „Building entreprenurial mindsets“ koja će se održati 26. i 27. marta 2018. godine u Mostaru.

Na radionici će biti predstavljene preduzetničke prakse iz Evropske unije i koncept razvoja
preduzetničkog načina razmišljanja te će se identifikovati potrebe i mogućnosti Bosne i Hercegovine i Crne Gore u ICT sektoru.

Radionica je namijenjena DJEVOJKAMA OD 18 DO 21 GODINE koje se žele razvijati u navedenom sektoru, a vodiće je žene koje svoj poslovni svijet izgrađuju upravo u tom polju te imaju zavidno iskustvo iza sebe.

Kako biste se prijavili na radionicu, potrebno je popuniti obrazac na ovom linku. Sobzirom da je broj učesnika ograničen, nakon zatvaranja prijava izvršiće se proces selekcije na osnovu kojeg će se izabrati 10 djevojaka koje će se pridružiti kolegicama iz Mostara, Budve i Nikšića na ovoj radionici.

Cilj projekta FY4ICT je motivisati i obrazovati mlade žene iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore kako bi započele karijeru i razvijale preduzetnički duh u ICT sektoru razmjenom najboljih praksi, neformalnom edukacijom i prenosom znanja i vještina od evropskih partnera. U sklopu projekta biće organizirane tri radionice te dvije studijske posjete zemljama Evropske Unije.

Projekat fy4ict se provodi u sklopu programa erasmus + i finansiran je sredstvima evropske unije.

Za dodatne informacije kontaktirajte nas na [email protected] ili na 051/340-619.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments