Radionica u Sarajevu: Nove avanture responsive web dizajna

11 feb

Na predavanju ćete imati priliku da saznate na koji način se tim Smashing Magazine-a suočio sa optimizacijom performansi novog projekta. Vitaly će govoriti više i o HTTP/2 tranziciji, radu sa učitavanjem fontova, strategiji kreiranja fleksibilnog i responzivnog veb dizajna. Prisustvo na predavanju i Networkingu nakon predavanja je besplatno i potrebno je prijaviti se na događaj.

Radionica 28.02.2019 ACADEMY387, Maglajska 1, Sarajevo 15:00 – 22:00
Tema: Nove avanture responsivnog web dizajna
Predavač: Vitaly Friedman, osnivač Smashing Magazine

U ovoj radionici Vitaly Friedman, (glavni urednik Smashing Magazine-a), će pokazati praktične tehnike, dobre trikove i korisne strategije kojih je potrebno da budemo svjesni kada radimo na responsive sajtovima.
Vitaly Friedman je porijeklom iz Belorusije, a kompjuterske nauke i matematiku je studirao u Nemačkoj, gde je otkrio strast prema tipografiji, pisanju i dizajnu. Nakon što je 6 godina radio kao freelance dizajner i programer, postao je suosnivač Smashing Magazine-a, vodećeg onlajn časopisa koji je posvjećen dizajnu i veb developmentu. Vitaly je autor, koautor i urednik svih Smashing knjiga (Smashing books). Trenutno živi i radi kao glavni urednik magazina u Litvaniji.

DaFED

Neprofitna organizacija posvjećena umrežavanju i organizovanju edukativnih događaja koji za svrhu imaju razvoj i jačanje lokalne IT zajednice, kreativnih industrija i startap kulture. Već 7 godina puni sale novosadskih amfiteatara, pružajući svojim posetiocima nova znanja, poznanstva i razvoj karijere.

Smashing Magazine

Smashing magazine je vodjeći onlajn časopis i veb portal posvjećen dizajnu i veb developmentu u okviru koga se objavljuju i knjige (Smashing books). Osnivači i urednici Vitaly Friendman i Sven Lennartz organizuju edukacije i konferencije širom sveta. Smashing magazine je proglašen za jedan od najuticajnijih globalnih sajtova za pronalazak poslova iz oblasti IT industrije.

(Visited 159 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments