Radionica u Sarajevu: Digitalni alati za kredibilno izvještavanje i provjeru činjenica

21 jun
Rok prijave 26.06.2019

Digitalni alati za kredibilno izvještavanje i provjeru činjenica Radionica za novinare/ke, studente/ice medija i novinarstva, blogere/rice zainteresovane za korištenje digitalnih tehnologija za provjeru tačnosti informacija

#NeVjerujNaPrvu

Pozivamo Vas da prisustvujete radionici koju organizuju Mediacentar Sarajevo i agencija BORAM, u okviru projekta kojeg podržava Evropska unija, pod nazivom ‘Digitalni alati za kredibilno izvještavanje i provjeru činjenica’, koja će se održati u Sarajevu u utorak, 2. jula u hotelu NOVOTEL Sarajevo Bristol (Fra Filipa Lastrića 2) sa početkom u 09:30 sati.

Učesnici radionice će naučiti metode i digitalne alate koji se koriste za provjeru, verifikaciju i praćenje porijekla medijskih sadržaja. Predavanja, prezentacije studija slučaja i praktične vježbe fokusiraće se na utvrđivanje mreža dezinformisanja u lokalnom medijskom okruženju, prepoznavanje lažnih naloga na društvenim mrežama, pronalaženje originalnih izvora tvrdnji, citata ili novinarskih priča, i trendove u kampanjama dezinformisanja sa stranim uticajem.

Radionica je interaktivna, bazirana na praktičnom radu i vježbama primjene novih tehnologija i metoda za provjeru informacija.

Dnevni red radionice možete preuzeti ovdje.

Vaše prijave učešća i pitanja o radionici pošaljite na mail [email protected] ili putem telefona 033 715 840.  Broj mjesta je ograničen, prvenstvo imaju ranije pristigle prijave.

Rok za prijave je do kraja dana u srijedu, 26. juna. 

NAPOMENA: U mogućnosti smo pokriti troškove putovanja i smještaja za osobe koje dolaze izvan Sarajeva. Prilikom prijave učešća potrebno je naglasiti ukoliko je potrebno pokriti troškove puta i noćenja.

(Visited 128 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević