Radionica Radio Arendt: U potrazi za arendtskim rezonancama u 2019. godini

4 jul

Radionica Radio Arendt: U potrazi za arendtskim rezonancama u 2019. godini se bavi Hannom Arendt, radiom i zvukom, prikupljajući glasove učesnika koji propituju, osporavaju i primaju ono što je ona ostavila budućim generacijama u 2019. godini. Radionicu vode Nicole Dewandre i Roberto Paci Dalò.

Na radionici će Nicole Dewandre predstaviti život i djelo Hanne Arendt, kako s njom možemo razmišljati o onome što nam se događa u 2019. godini i zašto je to toliko važno Evropskoj uniji u ovim prijelomnim vremenima.

Nakon ovog uvoda, učesnici rade praktično s Robertom Paci Dalòm, snimajući i uređujući glasove i zvuke koji postaju materijali za završnu izvedbu uživo na radiju u 18:00 Usmaradio (usmaradio.org). Ovaj dio radionice bavi se sredstvima i tehnologijama koje svima omogućuju da uđu u „univerzum radija“ i ožive HA.

Radionica je dio projekta HA koji se bavi stvaranjem interaktivne audio-video instalacije koju je naručio festival Resonances III, a producira Zajednički istraživački centar (EU Science Hub – Joint Research Centre) – Evropske komisije. Neki od materijala nastalih na radionici postat će dio HA koji će biti prezentiran u Zajedničkom istraživačkom centru u gradu Ispra u Italiji u oktobru 2019. godine, kao i u Briselu u Belgiji u decembru 2019. godine.

FB event

(Visited 44 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Meris Bećović