Radionica “Političko samoorganizovanje”

16 nov

Pozivamo vas na radionicu “Političko samoorganizovanje” koja će se održati u srijedu, 18. novembra sa početkom u 13 sati u prostorijama Instituta za razvoj mladih i zajednice Perpetuum mobile u Banja Luci.

Šta sve smatramo političkim samoorganizovanjem, a šta to uistinu obuhvata? Na koje načine možemo da budemo politički aktivni, a da to ne podrazumjeva članstvo u političkim partijama? Kako danas mladi u BiH i Hrvatskoj politički djeluju? Kolika je uloga civilnog društva u političkom djelovanju?

O ovim pitanjima ćemo razgovarati sa političkom analitičarkom iz Fondacije Friedrich Ebert, Tanjom Topić i Mariom Kikašem, aktivistom Baze za radničku inicijativu i demokratizaciju.

Radionica je otvorena za sve zainteresovane, ali zbog ograničenog broja mjesta, potrebno je da se prijavite i pošaljete nam svoje podatke (ime i prezime, godište i broj telefona) na [email protected] do 17. novembra.

BIOGRAFIJE:

Mario Kikaš, politički aktivist i prekarni radnik u kulturi rođen 1987. godine u Mostaru. Član je Baze za radničku inicijativu i demokratizaciju – organizacija civilnog društva koja se bavi zaštitom radničkih prava i promicanjem ekonomske demokracije. Stalni je autor-suradnik medija Kulturpunkt, Zarez i Bilten.

Tanja Topić, rođena 1968. godine u Banjaluci. Diplomirala na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Radila je kao novinarka beogradskog nedjeljnika „Vreme“, a od 1997. Godine bila je dopisnica ovog lista iz Bosne i Hercegovine. Radila u banjalučkom nedjeljniku Reporter od 1997. do 2000. godine. Danas radi kao naučna saradnica i voditeljica kancelarije njemačke Fondacije Friedrich Ebert. Kooautorica je i autorica nekoliko studija i članaka: Profili glasača u Bosni i Hercegovini, Studija o medijima u BiH…

(Visited 32 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin