Radionica permakulture “Zeleni Krov”

17 jan
Rok prijave 22.01.2016

Bavite se permakulturom? Ili samo želite naučiti više o permakulturi? Prijavite se do 22.01.2016.!

Naučimo više o osnovnim principima permakulture na radionici na kojoj ne postoji oficijelni “predavač”, već smo svi pozvani da se prvi dan upoznamo i napravimo kratki sastanak, drugi dan podijelimo svoje znanje o permakulturi ili samoorganizovanju (na način na koji želimo), a treći dan zajednički dizajniramo prvi Zeleni Krov u Sarajevu.

Želimo biti u potpunosti samoorganizovani i održati jednu horizontalnu strukturu, tako da ćemo svi imati podjednaku ulogu u kreiranju radionice i krova!

Za radionicu smo pripremili 3D model zelenog krova, fotografije i mjere. Cilj nam je da se uvedemo u osnove filozofije permakulture koje ćemo implementirati na primjeru zelenog krova: osmišljajući način na koji ćemo podijeliti prostor na krovu, biljke koje ćemo na njega saditi, materijale koje ćemo koristiti i način na koji ćemo se organizovati.

Cilj je da biljke na krovu budu u potpunosti jestive, i da svi stanari imaju mogućnost lakog održavanja krova i kreiranja zajedničkih aktivnosti na njemu.

Radionica će se održati od popodnevnih sati 29.1. (petak) do kasnih popodnevnih sati 31.1. (nedjelja) u prostorijama YIHR BIH-a, Sarajevo. Na radionici može učestvovati 10 ljudi, zbog ograničenja prostora u kojem se radionica održava. Svi učesnici/e će po završetku radionice dobiti certifikat o učestvovanju. Obezbijediti ćemo hranu i piće svim učesnicima/cama za vrijeme trajanja radionice.

PS. Budući da nemamo oficijelni budžet za radionicu i radimo na principima samoorganizovanja (a željeli bismo na neki način podržati ljude koje zanima da učestvuju a žive van Sarajeva) molimo ih da nam se obratite putem maila [email protected] kako bismo organizovali neki vid podrške u smještaju ili načinu dolaska.

Prijaviti se na možete na ovom linku.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin