Tuzla: Otvorene prijave za interaktivnu radionicu: “Naš grad, naš prostor!”

20 nov
Rok prijave 21.11.2018

Omladinski pokret “Revolt” poziva sve zainteresovane da se prijave na interaktivnu radionicu koju organizuje u petak 23.11.2018. i subotu 24.11.2018. pod nazivom “Naš grad, naš prostor.”

Učesnice i učesnici će imati priliku da se upoznaju sa aspektima aktivizma u javnim prostorima i u preuređenju javnih prostora, razmijene iskustva sa učesnicama i učesnicima iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i u okviru zajedničkog rada mladi će imati priliku da praktično nauče i ovladaju tehnikom izrade stencila i primjene istih u planiranju lokalnih akcije u svojim zajednicama. U okviru programa održat će se projekcija filma “Exit Through the Gift Shop.”

Poziv je otvoren za sve zainteresovane, mlade iz Bosne i Hercegovine da se pridruže i da svojim doprinosom istaknu važnost i potaknu suradnju u oblasti zagovaranja i doprinosa lokalnoj zajednici kroz aktivizam, ali i budu dio umrežavanja kako bi na jedinstven način doprinijeli/e zajednici u kojoj žive.

Aktivnost je nastala kao rezultat projekta Urban Steps For Resilient Future u organizaciji CDNEE-a a koji ima za cilj uključiti mlade koji će se baviti urbanim zajednicama – posebno načinom na koji su izgrađeni (ekološki i socijalno) i ojačati ulogu mladih u njihovom oblikovanju i unapređenju. Javni prostori i urbane zone su politička i socijalna područja sa kojima se mladi identifikuju i gdje oni ostvaruju svoja prava. Postoji potreba za vraćanjem tih prostora i jačanjem veza mladih sa njima. U saradnji sa CDNEE-om želimo da osnažimo mlade ljude u preoblikovanju svojih zajednica kroz direktne akcije – zasnovane na principima demokratije i inkluzije.

Troškove prevoza, hrane i smještaja pokriva organizator.

Svi zainteresovani trebaju popuniti prijavu

Gdje? Omladinski Pokret Revolt, Kaldrma 2, Tuzla

Kad? 23.11.2018. u 16h i 24.11.2018. u 17h

Fb event

 

(Visited 70 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments