Radionica iz oblasti medijske i informacijske pismenosti za lokalne NVO u Tuzli

13 dec
Rok prijave 05.01.2019

Fondacija “Mediacentar” organizuje jednodnevnu radionicu u Tuzli, 10.01.2019. godine, za lokalne NVO koje su zainteresovane da razvijaju aktivnosti na polju medijske i informacijske pismenosti. 

Radionica će dati osnovne informacije o tome šta je medijska i informacijska pismenost, koji su njeni aspekti, kome je namijenjena i kako se može praktično primijeniti u aktivnostima. 

Poziv je otvoren za sve nevladine organizacije koje imaju iskustva u sljedećim oblastima:
• Zaštita i promocija ljudskih prava, posebno prava manjinskih/ranjivih grupa
• Zaštita i promocija slobode govora, medijskih sloboda
• Rad sa mladima, omladinske organizacije

Radionica će kombinovati prezentacije i interaktivni rad s učesnicima/ama, a vode je medijski eksperti iz BiH: profesorica Zarfa Hrnjić Kuduzović sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli i docent Vuk Vučetić, Filozofski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Ovo je prva u nizu radionica koje će biti organizovane za lokalne NVO na temu medijske i informacijske pismenosti. Također, u okviru projekta ”Mediji za građane – građani za medije: Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za unaprjeđenje medijske i informacijske pismenosti na zapadnom Balkanu”, Fondacija “Mediacentar” će objaviti dva poziva za grantove za lokalne NVO, na temu medijske i informacijske pismenosti. Stoga, pozivamo vas da se prijavite na ovu radionicu, kako biste imali bolji uvid u ovu oblast, te osmislili što kvalitetnije i inovativnije projekte za svoju lokalnu zajednicu.

Iz svake organizacije može se prijaviti po jedan predstavnik/ca. Organizator pokriva troškove puta učesnicima iz okolnih dijelova Tuzle. Troškovi smještaja nisu pokriveni.

Kako se prijaviti na radionicu?

Ukoliko ste zainteresovani/e za učešće na radionici, pošaljite popunjen aplikacioni formular koji možete preuzeti ovdje.

Aplikacioni formular pošaljite na adresu: [email protected], najkasnije do 5. januara 2019. Sve prijave koje stignu nakon ovog datuma, neće biti uzete u razmatranje. Nakon što nam pošaljete aplikaciju, primit ćete potvrdu o prijemu. Rezultate izbora učesnika/ca možete očekivati 7. januara 2019. godine.

Za dodatne informacije o radionici, možete nas kontaktirati na mejl [email protected]

Radionica se organizuje u okviru regionalnog programa ”Mediji za građane – građani za medije: Jačanje kapaciteta NVO za razvoj medijske i informacijske pismenosti na Zapadnom Balkanu”, uz podršku Evropske komisije.

(Visited 130 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments