Radionica: Digitalni alati za kredibilno izvještavanje i provjeru činjenica

31 maj
Rok prijave 04.06.2019

Workshop
Bijeljina
Bosnia and Herzegovina

 

Digitalni alati za kredibilno izvještavanje i provjeru činjenica

Radionica za novinare/ke, studente/ice medija i novinarstva, blogere/rice zainteresovane za korištenje digitalnih tehnologija za provjeru tačnosti informacija

#NeVjerujNaPrvu

Pozivamo Vas da prisustvujete radionici koju organizuju Mediacentar Sarajevo i agencija BORAM, u okviru projekta Ureda specijalnog predstavnika EU u BiH (EUSR), pod nazivom ‘Digitalni alati za kredibilno izvještavanje i provjeru činjenica’, koja će se održati u Bijeljini u četvrtak, 6. juna u hotelu Drina (Kneza Miloša 1, Bijeljina 76300) sa početkom u 10:00. 

Učesnici radionice će naučiti metode i digitalne alate koji se koriste za provjeru, verifikaciju i praćenje porijekla medijskih sadržaja. Predavanja, prezentacije studija slučaja i praktične vježbe fokusiraće se na utvrđivanje mreža dezinformisanja u lokalnom medijskom okruženju, prepoznavanje lažnih naloga na društvenim mrežama, pronalaženje originalnih izvora tvrdnji, citata ili novinarskih priča, i trendove u kampanjama dezinformisanja sa stranim uticajem.

Radionica je interaktivna, bazirana na praktičnom radu i vježbama primjene novih tehnologija i metoda za provjeru informacija.

Agendu radionice možete preuzeti ovdje.

Vaše prijave učešća i pitanja o radionicama pošaljite na mail [email protected] ili putem telefona 033 715 840. Broj mjesta je ograničen, prvenstvo imaju ranije pristigle prijave.

Rok za prijave je do kraja dana u utorak, 4. juna.  

(Visited 72 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević