Radionica: Autoportret Duše

9 maj

Umjetničke radionice su namijenjene djevojkama, ženama, a za sudjelovanje nije potreban likovni talent niti iskustvo likovnog izražavanja i polaze od tvrdnje da smo svi kreativna bića sa pregršt zatomljenih potencijala koje treba otkriti.

Radionica je koncipirana kao interaktivni razgovor o nama, sa nama i okolinom, i naposljetku razgovor u nama koji trebamo iskazati kroz likovnu ekspresiju.

Alisa Teletović, akademska slikarica i dizajnerica kroz ljubav prema umjetnosti stvara oazu kreativnosti, gdje slikarica svoje dugogodišnje iskustvo dijeli sa zainteresiranim osobama koje se žele edukovati i umjetnički/likovno izraziti. Plodan slikarski opus, profesionalno umjetničko zalaganje i djelovanje, rad na području dizajna i strast prema boji, slikarica prenosi drugima, u želji da svako u sebi pronađe kreativnu i umjetničku crtu, te tako oplemeni sebe, svoj život i svoje bližnje.

Proces likovnog izražavanja može proniknuti dublje od riječi, a da je u isto vrijeme manje direktan. Art terapija je proces u kojem se oslobađamo stida, srama i straha kako nešto “ne znamo”, kako nismo dovoljno dobri, i time poboljšavamo svoje poglede na svijet, okolinu oko nas. Počinjemo voljeti boje i slikanje.

CILJ: Oslobađenje od stresa, ankcioznosti/blokova koji sprječavaju ispunjenost i zadovoljstvo, prorađivanje negativnih emocija, te širenje radosti i sreće, potencijala i slobode.

CIJENA: 35,00 KM + PDV

PROGRAM EDUKACIJE

Upoznavanje i uvod

Predstavljanje ideje radionice

Pravila rada

Analiza duše i njena likovna ekspresija

Tehnika: Tempera

Materijal koji će se koristiti: papir, akril (uključen u cijenu)

Fb event

(Visited 85 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević