Putuj, uči i usavršavaj se – Prezentacija u Zenici

28 jan

Ako želiš da putuješ, da stičeš nova iskustva, znanja i prijatelje…

Work and Travel je ljetnji studentski program koji postoji više od 60 godina i na kojem učestvuju studenti iz cijelog svijeta. Možeš provesti do 5 mjeseci u Americi, 4 mjeseca radiš, a peti putuješ, odmaraš, uživaš. Ide se u turistička mjesta širom Amerike i rade sezonski poslovi u hotelima, restoranima, prodavnicama… Najbolji način da usavršiš engleski, stekneš prva radna iskustva, zaradiš veoma pristojan novac, upoznaš nove prijatelje.

Ako bi radije da putuješ malo bliže, Working Holiday in Germany jer program za tebe. Provedi tri mjeseca u Njemačkoj radeći i usavršavajući jezik. Osnovni uslovi su da studiraš, imaš osnovno znanje njemačkog jezika i da želiš avanturu i malo drugačije ljeto.

Ako voliš djecu i želiš da provedeš godinu dana u Americi onda je za tebe prava stvar Au Pair program. Uslovi su da imaš do 26 godina, završenu minimum srednju školu, vozačku dozvolu i barem srednji nivo poznavanja engleskog jezika. Živi se u porodici i tvoj posao je čuvanje djece. Život u američkoj porodici je najbolji način da vidiš kako to izgleda način života preko okeana.

Internship je program stručnih praksi i idealan je ako želiš da se usavršavaš u svojoj struci. Kroz Internship imaš priliku da radiš u svojoj struci 12 do 18 mjeseci. Poslodavci su šitom Amerike, a ponude su najčešće u oblasti turizma, ugostiteljstva, gastronomije, mada ima i iz IT oblasti, ekonomije, arhitekture… Internship je sjajan način da stekneš prvo radno iskustvo u struci.

Dođi da čuješ prezentaciju ovih programa i pitaš sve što te zanima.

  • Gdje: Ekonomski fakultet u Zenici
  • Kada: 1. februar od 14:00 do 15:00h.

FB EVENT

 

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin