Putuj svijetom kao “Workawayer“!

25 apr

Za sve vas koji volite putovanja i avanture, a u zemlji u koju dođete želite biti više od običnog turista, Workaway je nešto za što je dobro znati. Jer putovanje si možete priuštiti i tako da dio avanture u drugoj zemlji na neki način odradite.

Workaway.info međunarodna je online platforma koja omogućuje putnicima spremnim na volontiranje da pronađu domaćine kojima mogu pomoći u njihovim poslovima, projektima i aktivnostima. U zamjenu za unaprijed dogovorenu količinu, vrijeme i vrstu rada, putnik/volonter/„Workawayer“ od domaćina dobiva hranu i krov nad glavom, mogućnost da popravi svoj engleski ili jezik zemlje u koju dolazi i uzme sa sobom komadić druge kulture.

Dijelom Workaway svijeta možete postati registracijom na web stranici. To će vas koštati 23 eura, što nije mnogo za godinu dana mogućnosti kontaktiranja više od 20.000 domaćina u 155 zemalja.

Domaćini na stranicu stavljaju informacije o sebi, o vrsti pomoći koju traže, vrijeme u koje im je ta pomoć potrebna i koliko se sati volontiranja očekuje od „Workawayera“. Tu se nalaze i informacije o tome što za uloženo vrijeme oni nude svojim volonterima, kakav je smiještaj i slično. Također, na profilima domaćina možete pročitati i dojmove „Workawayera“ koji su kod njih ranije volontirali kako biste imali još jasnija očekivanja od cijelog iskustva.

Odabranim domaćinima javljate se sa svojim online profilima, napravljenim nakon registracije, na kojima ste se toliko nahvalili da ni sami ne možete vjerovati koliko ste super. Skoro bolje nego u CV-u i molbi za “pravi“ posao. I onda, domaćin za kojim žudite, tamo negdje u hotelčiću s bazenom na Kanarima, na temelju toga odabere baš vas. I svijet je super. Ali zapravo nemate novca za doći do Kanara. Nema veze. Bit će dobro i ovo farbanje ograde u malom bosanskom selu. Kakve predrasude? Svijet je i tamo super! Neka avantura počne!

Portalzamlade.info

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin