Pune stipendije za master studije na Central European University u Budimpešti

14 mar
Rok prijave 10.04.2018

Central European University (CEU) objavio je javni poziv za dodjelu stipendija studentima master studija, a stipendija se ostvaruje putem univerzitetskog pripremnog programa (OLIve-UP).

Univerzitetski pripremni program je intenzivan, punopravni kurs studija za studente sa izbjegličkim statusom u jednoj od zemalja EEA, sa ciljem pripreme studenata za studije visokog obrazovanja na evropskim univerzitetima.

OLIve-UP pomaže studentima u konkurentnim aplikacijama za MA programe na evropskim univerzitetima. Program trenutno finansira Erasmus + program Evropske unije i Program podrške visokom obrazovanju fondacija otvorenog društva.

CEU je univerzitet na koji studenti iz više od 100 zemalja dolaze da se bave interdisciplinarnim obrazovanjem, nastavljaju napredne studije i razmatraju neke od najvažnijih problema u društvu.

Pravo na stipendiju imaju studenti sa izbjegličkim statusom u jednoj od zemalja EEA koji posjeduju najmanje srednjoškolske vještine engleskog jezika.

Stipendija obuhvata troškove školarine, pomoć u smještaju i zdravstvenom osiguranju.

Prijave se realizuju putem online obrasca, a zainteresovani kandidati su dužni istu poslati najkasnije do 10. aprila 2018. godine.

Kandidati koji zadovolje određene kriterije, te budu uvršteni na užu listu kandidata, biti će saslušani i pismeno testirani kako bi se utvrdio nivo poznavanja engleskog jezika.

Detaljnije informacije, kao i potrebna dokumentacija dostupni su ovdje.

(Visited 511 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments