Prvi virtuelni Sajam socijalnog preduzetništva u BiH

12 feb

Centar za razvoj društvenog preduzetništva „Globus“ organizuje prvi virtuelni Sajam ideja i praksi socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini na kojem je otvorena mogućnost za prezentaciju i interakciju sa učesnicima i posjetiocima sajma.

Simboličnim nazivom sajma Dobro nas spaja želimo ukazati na značaj okupljanja, povezivanja i saradnje subjekata koji provode društveno korisne poduhvate od značaja za unapređenje kvaliteta života u Bosni i Hercegovini. Na sajmu predstavljamo inspirativne poslovne priče, primjere dobre prakse, korisne informacije, zanimljive poslovne ideje i druge slične sadržaje. Virtuelni prostor za izlaganja se sastoji od tri ključne kategorije:

  • Ideje socijalnog preduzetništva;
  • Proizvodi/Usluge socijalnih preduzeća;
  • Inspirativne poslovne priče.
  • Poseban segment sajma predstavlja mogućnost učešća u zagovaranju novih mjera podrške razvoju socijalnog preduzetništva putem online zagovaračkog kluba.
  • Dobrodošli su svi konstruktivni prijedlozi i ideje.

Za učešće/predstavljanje na sajmu se mogu prijaviti:

  • Pojedinci – fizička lica koja imaju poslovnu ideju ili planiraju pokrenuti vlastiti biznis kojim žele doprinijeti smanjenju nezaposlenosti ili rješavanju sličnih društvenih problema u BiH;
  • Pravna lica koja posluju sa primarnim ciljem stvaranja društvene koristi kroz obavljanje djelatnosti kojima se pruža pomoć u zadovoljenju osnovnih životnih potreba socijalno ugroženim osobama ili utiče na smanjenje nezaposlenosti osoba sa invaliditetom i mladih u BiH npr. udruženja građana, zadruge, privredna društva za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, zaštitne radionice i dr.
  • Istraživači i drugi zainteresovani koji žele predstaviti svoje radove ili učestvovati u zagovaranju uvođenja novih mjera podrške razvoju socijalnog preduzetništva u BiH.

Sajam je isključivo promotivnog (ne komercijalnog) karaktera, sa ciljem da se ideje i poduhvati u oblasti socijalnog preduzetništva učine što vidljivijim. Predstavljanje na sajmu je besplatno za izlagače koji promovišu sadržaje u skladu sa ciljevima sajma. Realizacija sajma podržana je od Ambasade Kraljevine Holandije u BiH kroz projekat „Podsticanje socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini“, kojeg provodi CDP Globus od 1. decembra 2016. godine.

Za više informacija i prijavu posjetite web stranicu sajma.

Pridružite se na virtuelnoj turneji socijalnog preduzetništva kroz Bosnu i Hercegovinu.

(Visited 199 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Emina Mumić