Prvi regionalni konkurs za najbolji esej o poznavanju Irana

7 feb
Rok prijave 01.03.2017

Redakcija online platforme „Dijalogin.tv“, u suorganizaciji sa Naučnoistraživačkim institutom Ibn Sina i Udruženjem za iranistička istraživanja iz Sarajeva organizira prvi regionalni nagradni konkurs za najbolji esej o poznavanju kulture, tradicije, historije, književnosti, naučnih dostignuća, prirodnih i turističkih zanimljivosti Irana u prošlosti i danas.

Tema je, dakle, „upoznajmo Iran“, te su zainteresirani autori slobodni u okviru naznačene teme odabrati užu oblast o kojoj će pisati.
Ovdje sugerišemo neke od mogućih oblasti:
– predstavljanje geografskih,
– prirodnih i tursitičkih zanimljivosti i osobenosti Irana
– povijest, kultura, tradicija i mitologija drevnog Irana perzijski jezik i književnost kroz povijest kultura, umjetnost i
– kinematografija suvremenog Irana sport i nauka u suvremenom Iranu

Esej treba sadržavati i osnovne podatke o autoru: (ime i prezime, adresa, kontakt telefona i email); eseji ne smiju biti kraći od tri, ni duži od pet stranica formata A4 (Times New Roman, veličina fonta 12, prored 1.5).
Odabir najboljih eseja obaviće stručni žiri, a za prva tri eseja predviđene su vrijedne nagrade. Eseje sa potpunim podacima potrebno je poslati najkasnije do: 1. marta 2017. godine na sljedeću adresu:

Naučnoistraživački institut Ibn Sina

Ul. Potok 24

71 000 Sarajevo

Email: [email protected]

Uz napomenu: za nagradni esej

Detaljnije informacije dostupne su na http://dijalogin.tv/forums/topic/esej

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments