Prvi online regionalni sajam zapošljavanja za IT industriju

16 mar

Najbolje IT kompanije, organizacije, startupovi i gejming kompanije iz regiona, okupit će se na online ITkonektu koji se održava od 31. marta do 2. aprila. Ovo je prvi regionalni sajam zapošljavanja, specijaliziran isključivo za IT industriju.

Prijave su već počele, a svi zainteresovani se mogu besplatno registrovati na online.it-konekt i tako osigurati svoje mjesto na najvećem online IT događaju u regionu.

Na ovoj posebno prilagođenoj platformi, održavat će se i online konferencije. Tokom događaja, uživo će se uključivati IT stručnjaci iz najvećih kompanija u svijetu. Tako će posjetioci na jednom mjestu moći da čuju šta kažu stručnjaci iz Amerike, Irske, ali i korisna predavanja stručnjaka sa regionalne IT scene.

“Online ITkonekt se održava na posebno prilagođenoj virtuelnoj platformi. Sve je podijeljeno na četiri virtuelna sprata. Na Job flooru će posjetioci moći da naprave virtuelnu turu kroz najbolje IT kompanije u regionu i vide koje nove poslove oni nude. Na EDU flooru će moći da se upoznaju sa programima edukativnih ustanova i IT organizacija, na Gaming flooru da isprobaju nove igrice i da se dobro zabave, a na Startup flooru da vide neke nove ideje i projekte u IT-ju. Posebno je zanimljivo to što će moći da prate online konferenciju i predavanja IT stručnjaka iz cijelog svijeta”, rekao je Jasmin Begić, predstavnik za ITkonekt u BiH .

ITkonekt je zajednica IT stručnjaka, koja svakim danom postaje sve veća. Ovdje su okupljeni studenti tehničkih i IT nauka, zatim juniori u IT-ju, ali i iskusni seniori i menadžeri velikih IT projekata. Cilj ITkonekta je da napravi jednu veliku regionalnu IT zajednicu, koja će osnažiti IT sektor u regionu i umrežiti IT kompanije, organizacije, gejming scenu, starupove i IT stručnjake u cijelom regionu.

IT sektor je jedna od najbrže rastućih grana bh. ekonomije. U posljednjih pet godina ostvario je rast od 72 posto. Broj zaposlenih u ovome sektoru u BiH porastao je za više od dvije trećine u proteklih šest godina. Na evidencijama službi za zapošljavanje, nećete naći nezaposlene IT stručnjake i zato je ovo oblast koja nudi veliki broj radnih mjesta i odlične uslove za rad. Sa druge strane sve IT kompanije u regionu imaju potrebu pronalaska kvalitetnog kadra. Cilj ITkonekta je da uveže poslodavce, sa kadrovima koji su im neophodni.

Klix.ba

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin