Prvi naučno-stručni skup o egzotičnim životinjama „Egzotične životinje u nauci i praksi“

12 dec

Univerzitet u Sarajevu i Veterinarski fakultet u Sarajevu, uz finansijsku podršku Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, od 14. do 16. decembra 2018. godine organiziraju 1. naučno-stručni skup o egzotičnim životinjama „Egzotične životinje u nauci i praksi“ sa međunarodnim učešćem.

Osnovna zadaća skupa, pored formalnog i neformalnog druženja te razmjene iskustava, jeste osvježiti postojeća i pružiti neka nova znanja svima koji se na bilo koji način bave egzotičnim životinjama u praksi ali i na naučnom i istraživačkom nivou. U prilog kvalitetu programskog dijela skupa ide činjenica da je riječ o predavačima iz zemlje i inozemstva te uspješnim praktičarima koji predstavljaju svoja bogata iskustva u vezi sa egzotičnim životinjama.

U organizaciji Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu 14. i 15. decembra u studentskom klubu „Equus“ održat će se jedinstvena edukativna izložba egzotičnih životinja. Organizator je omogućio slobodan ulaz na edukativnu izložbu svim građanima zainteresiranim za egzotične životinje.

Datum događaja 14. Dec
Mjesto događaja: Veterinarski fakultet Univerziteta u Sarajevu

 

(Visited 52 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments