Provedi ljeto učestvujući u AIESEC programu Global Volunteer

9 jun

Obezbijeđen smještaj, rad na zanimljivom projektu i sve to u tvojoj omiljenoj državi?

Provedi ljeto učestvujući u programu Global Volunteer!

Omladinska organizacija AIESEC i ovog ljeta kroz program Global Volunteer organizuje volonterske prakse u preko 120 zemalja svijeta, koje su namijenjene studentima svih fakulteta, a traju od 6 do 12 sedmica.

Šta je to Global Volunteer program?

Global Volunteer je program volonterskih praksi namijenjen mladim ljudima koji žele da rade na ličnom usavršavanju, otkrivanju novih i širenju svoje kulture. Volonteri imaju mogućnost da predaju strani jezik djeci u inostranstvu, rade na smanjivanju siromaštva, doprinose zdravstvu, rade na poboljšanju ljudskih prava i rade u još mnogo različitih oblasti u multikulturalnom okruženju.

Za program Global Volunteer se mogu prijaviti srednjoškolci, studenti i mladi od 18 do 30 godina. Za odlazak na jednu ovakvu praksu u većini slučajeva nije potrebno nikakvo prethodno radno iskustvo, niti važnu ulogu igra oblast/fakultet koji studiraš. Idealna je prilika za one koji ne žele da potroše mnogo novca, a sanjaju o ljetu u nekoj zemlji u inostranstvu, jer je smještaj za najveći broj praksi obezbijeđen.

Više o praksama na www.aiesec.org i AIESEC BiH.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments